BMW i Romania

BMW i România oferă un portofoliu de servicii pentru modelele electrice

BMW i România construieşte pe experienţa internaţională 360° ELECTRIC, pachetul de servicii dedicat automobilelor electrice şi plug-in. Este vorba de un portofoliu de soluţii menit să facă experienţa cotidiană de condus electric mai simplă, şi mai accesibilă prin servicii de încărcare, mobilitate extinsă cu automobil la schimb şi pachete de finanţare inteligentă.

Încărcare
În colaborare cu un partener cu o experienţă internaţională, BMW i oferă clienţilor săi din România soluţii pentru verificarea reţelei electrice casnice, precum şi consultanţă şi instalare staţii de încărcare casnice. Astfel, încărcarea de a acasă se poate face simplu şi în siguranţă. La începutul fiecărei zile, utilizatorul poate să găsească automobilul cu acumulatorul încărcat şi pregătit de drum, cu bateria şi interiorul la temperatura optimă.

BMW i Romania

Clientul poate opta dintr-o gamă foarte variată de opţiuni pentru încărcare. Orice model BMW i3 se poate conecta la o priză de 220V obişnuită (12A), cu împământare, care asigură o putere de încărcare de maximum 2,7 kW. Astfel bateria poate fi încărcată integral în aproximativ 10 ore.

BMW i WallBox Pure (814 Euro + TVA, fără costuri de instalare) este cea mai accesibilă staţie dedicată încărcării automobilelor electrice şi asigură o putere maximă de 3,6 kW pentru a alimenta bateria în aproximativ 8 ore.

BMW i WallBox PRO (1665 Euro + TVA) asigură o puterea maximă 7,4 kW pentru o încărcare în aproximativ 4 ore. Staţia este operată printr-un afişaj touchscreen color, cu diagonala de 7 ţoli (17,8 cm), care oferă control şi monitorizare optimizate ale procesului de încărcare şi permite utilizatorilor să-şi aleagă setările personale. Ecranul poate arăta cât de mult s-a încărcat acumulatorul, precum şi detalii privind ciclurile anterioare de alimentare. Benzile de fibră optică cu LED de pe părţile laterale ale panoului (wallbox) indică statusul actual de încărcare şi sunt vizibile de la o distanţă considerabilă. Informaţii privind starea încărcării pot fi obţinute şi de la distanţă cu ajutorului unui smartphone sau al unei tablete prin aplicaţia BMW i Wallbox Remote
(https://itunes.apple.com/gb/app/bmw-i-wallbox-remote/id918690859?mt=8).

BMW i Wallbox Pro oferă o funcţie de administrare care poate păstra istoria încărcărilor pentru utilizatori diferiţi. Pot fi memorate până la trei profiluri de utilizator, de exemplu în scop contabil sau pentru facturare. De exemplu, utilizarea electricităţii în scop personal sau de afaceri poate fi înregistrată separat. Detaliile consumului de electricitate pentru un anume cont de utilizator pot fi expediate, la cerere, prin e-mail.

Dacă BMW i Wallbox Pro este integrat cu un sistem smart home, funcţionalitatea de încărcare eficientă poate fi extinsă şi mai mult pentru reducerea sarcinilor de vârf din sistemul electric de uz casnic şi optimizează utilizarea electricităţii generate la domiciliu. Prin intermediul monitorului touchscreen este posibilă, de exemplu, conectarea panoului (wallbox) la sistemul smart home myGEKKO. Din monitorul panoului se pot controla până la opt funcţii smart home, inclusiv activarea iluminatului exterior. De asemenea este posibilă afişarea informaţiilor meteo pe monitor, prezentându-se temperaturile, maxima şi minima zilei, avertizările de îngheţ şi previziunile pentru zilele următoare.

BMW i Romania

Mobilitate. Automobil la schimb pentru concedii.
Conform studiilor realizate de BMW, dar şi de instituţii independente, distanţa medie zilnică pe care o parcurge un automobil de oraş este de 45 de km. Cu posibilitatea de a-l încărca în fiecare zi, cu o autonomie maximă de până la 190 km, cu costuri minime de utilizare şi întreţinere, dar şi cu o experienţă unică de condus – BMW i3 este un automobil ideal pentru drumurile zilnice în oraş.

Pentru proprietarii de BMW i3 care au nevoie de un automobil în călătoriile de vacanţă, se asigură acum servicii de închiriere automobile la preţuri preferenţiale, dar şi o ofertă personalizată în funcţie de cerinţele individuale ale fiecărui client. Costurile variază în funcţie de durata închirierii şi numărul de zile, cu un preţ de început de 55 de Euro pe zi. 

Finanţare. Flexibilitate în opţiuni.
BMW Financial Services oferă o gamă largă de soluţii de finanţare pentru BMW i3. BMW Select, formula cu valoare reziduală de până la 51,6%, asigură o rată lunară cu jumătate mai mică faţă de un serviciu de finanţare obişnuit. În plus, acest pachet asigură flexibilitate totală la finalul perioadei de finanţare: clientul poate preda maşina pentru a achiziţiona una nouă, fără achitarea valorii reziduale; poate prelungi contractul de finanţare eşalonând valoarea reziduală sau poate cumpăra maşina achitând valoarea reziduală.

Avantajele BMW Select pentru clienţi:

  • Plătesc doar uzura pentru perioada contractuală;
  • Valoare reziduală garantată inclusiv pentru opţionale;
  • Costuri de finanţare transparente;
  • Autoturismul beneficiază de garanţie şi revizii pe perioada contractuală;
  • Beneficiul folosirii unui nou autoturism la fiecare 3 ani fără grija valorii de revânzare.

Clienţii mai pot opta şi pentru soluţii clasice de leasing financiar, inclusiv varianta pe un an de zile cu dobândă 0%.

  Dobândă Zero 1 an Dobândă minimă 3 ani BMW  Select
Preţ fără TVA 34.776 EURO* 34.776 EURO* 34.776 EURO*
Avans 20% 6.955 Euro 6.955 Euro 6.955 Euro
Perioadă 12 luni 36 luni 36 luni
Dobândă

variabilă Euro

0% 2,99% 4%
Valoare

reziduală

1% = 348 Euro 1% = 348 Euro 51,6% = 17.944 Euro
Rata leasing, inclusiv CASCO,  fără TVA 2.395 EURO 912 EURO 464 EURO
DAE 1,33% 6,25% 6,21%

(*) Ratele prezentate sunt realizate pentru o configuraţie de BMW i3 care include garanţie extinsă pentru 3 ani de zile (BMW BRI 3 ani), Comfort Package Advanced (volan multifuncțional, oglinzi interioare şi exterioare heliomate, suport de pahare, cotieră faţă, compartiment de depozitare, senzor de ploaie, aer condiţionat automat, pilot automat cu funcţie de frânare, faruri LED şi sistem de navigație Business) şi Charging Package (pompă de căldură – încălzirea habitaclului cu consum minim de energie, pregătire pentru încărcare rapidă AC şi DC – 80% din baterie în maxim 30 de minute). 

BMW i3 – costuri totale utilizare
BMW i3, prin construcţia inteligentă, deosebit de uşoară, asigură un consum de energie deosebit de mic, ceea ce traduce printr-un cost la 100 km de sub 7 lei. Astfel, costurile de alimentare pentru BMW i3 sunt la aproximativ 33% faţă de un BMW Seria 1 118d, 30% faţă de un BMW Seria 3 320d sau 25% comparativ cu un BMW Seria 1 120i. La aceasta se adaugă costuri zero pentru înmatriculare şi impozitul anual şi rata de asigurare CASCO prin BMW Financial Services redusă cu 0,36 puncte la 3,04%.

Cu frânare regenerativă eficientă şi puternică la ridicarea acceleraţiei, BMW i3 poate fi utilizat cu operarea foarte rară a frânelor convenţionale. Aceasta, alături de un motor electric simplu, care nu necesită operaţii de mentenanţă, reduce semnificativ costurile de mentenanţă şi intervalele de revizii.

Toţi aceşti factori fac ca BMW i3 să fie la un nivel comparabil cu BMW 120i în ceea ce priveşte costurile totale de utilizare (incluzând preţul de achiziţie, taxe şi impozite, asigurări) pe o perioadă de utilizare calculată de 3 ani de zile şi 45000 km. Cu beneficiul costurilor de combustibil mai reduse, avantajatul se înclină suplimentar în favoarea automobilului electric dacă sunt considerate distanţe şi perioade de timp mai mari.

În cazul unei posibile implementări a ecotichetului de 4500 Euro pentru automobile electrice, avantajul creşte semnificativ şi BMW i3 devine unul din cel mai economic şi accesibil model al mărcii BMW.

Leave A Comment