Suzuki Baleno

Balen(a)o, noua armă Suzuki în segmentul sedan-urilor subcompacte

February 29, 2016
674 Views

Suzuki a început să fabrice mașini în 1955 și, chiar dacă s-a impus pe piață mai mult în zona 4×4, cu modele precum Samurai/Jimny sau Vitara, încă de la început s-a concentrat pe un raport calitate/preț bun în lumea subcompactelor. Swift, unul dintre cele mai apreciate modele Suzuki, este exemplul potrivit, din 1983 și până în prezent vânzându-se în peste patru milioane de exemplare. În ultimul timp însă, constructorul nipon a neglijat puțin piața mini-sedan-urilor, rezultatele SX4-ului în trei volume fiind sub așteptări în Europa.

La Salonul Auto de la Geneva 2016, Suzuki reintră în cărți, noul Baleno ”cu portbagaj” fiind pregătit să intre în luptă cu modele precum Skoda Rapid, Peugeot 301, Volkswagen Polo și, chiar, Dacia Logan. Mașina este dezvoltată pe o platformă ușoară, de ultimă generație, afișează un design elegant și puternic și promite performanțe interesante.

Motorul de bază este un turbo de 1.0 litri și 110 CP, botezat Boosterjet. Dar ”cireașa de pe tort” va fi versiunea hibridă SHVS (Smart Hybrid by Suzuki), cu un propulsor de 1.2 litri conectat la un alternator/generator integrat și la un set de baterii lithium-ion. Mai multe detalii vor fi dezvăluite după lansarea de la Geneva.

1 Comments

Leave A Comment