Audi A5 Coupe – un nou motiv de reverie in cartier

Audi A5 are o eleganță atemporală, așa că la Ingolstadt s-a decis să nu se schimbe prea mult la acest capitol. La exterior remarcăm o parte frontală mai agresivă, dar și un profil față mai carismatic. În rest cam același profil lateral. Din punctul nostru de vedere nu este rău, chiar îți trebuie curaj să păstrezi o linie clasică, și să îi oferi gradul necesar de prospețime cu mici tușe proaspete. Simțim nevoia să punctăm faptul că noua grilă singleframe este acum mai lată și mai turtită. Probabil noul Audi A5 Coupe are nevoie de mai mult aer. Opțional puteți echipa mașina și cu faruri Matrix LED.

Interiorul este locul unde se produce revoluția raportat la vechea generație. O planșă de bord mult mai rafinată, s-a dizolvat masivitatea afișată de vechea generație. A5 Coupe oferă mai mult spațiu la interior, spațiu pe care îl vor remarca cei de pe locurile spate. Deja virtual cockpit-ul nu mai este o noutate la Audi, evident și noul A5 Coupe se laudă cu acest gadget.

Motorizări

Sunt oferite la debut cinci motorizări, două TFSI și trei TDI. Cea mai slabă motorizare oferă 190 CP, iar cea mai virilă 286 CP. În medie, noua generație oferă cu 17% mai multă putere și un consum mai mic cu 22%. S5 Coupe se laudă cu un propulsor 3.0 TFSI care dezvoltă 354 CP.

Audi A5 Coupe va putea fi comandat cu tracțiune față sau quattro. Sunt disponibile trei cutii de viteze, una manuală cu 6 rapoate, o unitate S tronic cu 7 trepte și o cutie tiptronic cu 8 trepte ce se va regăsi pe versiunile mai puternice. Atât versiunea TDI de 3 litri de 286 CP cât și S5 vin standard cu sistemul quattro.

Noul Audi A5 Coupe se laudă și cu o cură de slăbire, în funcție de motorizare, un model putând avea cu până la 60 kg mai puțin decât vechea generație.

Leave A Comment