Aston Martin Vantage GT12

Aston Martin Vantage GT12 – un altfel de Gran Turismo

Vantage GT12 poate fi considerat un Gran Turismo pur, elitist, pentru cei care iubesc provocările mecanice.

Inițial Vantage GT12 s-a numit Vantage GT3. Doar că cei de la Porsche nu au fost prea fericiți de această opțiune a britanicilor. După lungi întâlniri între avocații celor două companii, cei de la Aston Martin au decis să fie ei cei mai înțelepți și au redenumit modelul. Dacă ar fi dreptate până la capăt, și Lotus ar trebui să-și redenumească modelul Esprit GT3 din 1997, deși primul 911 GT3 a fost lansat în 1999. Apropo, mai există și un Bentley continental GT3…

Aston Martin Vantage GT12

Aston Martin Vantage GT12 este limitat la 100 exemplare, este un model ce poate rula pe drumurile publice, dar el a fost creat pentru a fi exploatat preponderent pe circuite. Modelul este inspirat de versiunea de competiție GT3. Este un model care umple nișa dintre Vantage S Coupe și Vantage GT3. Propulsorul V12 de 6 litri dezvoltă în această declinare 600 CP și 625 Nm. Puterea ajunge la puntea spate prin intermediul unei cutii automate cu 7 trepte ce permite și selectarea manuală a treptelor.

Mașina a trecut printr-o cură de slăbire drastică. O bună parte din elementele caroseriei sunt realizate din carbon, luneta spate este realizată din policarbonat, acumulatorul este litiu-ion și este de dimensiuni compacte, evacuarea este integral realizată din titan, galeriile de evacuare sunt realizate din magneziu… vorbim despre o reducere a masei cu 100 kg raportat la Vantage S.

GT12 este echipat cu jante din magneziu de 19 inch încălțate cu pneuri Michelin Pilot Super Sport 265/ 35 față și 325/ 30 spate. Sistemul de frânare cu discuri ceramice este furnizat de Brembo.

Aston Martin Vantage GT12

 

Leave A Comment