redbull aston

Aston Martin și Red Bull Racing lucrază la supercarul viitorului

March 17, 2016
899 Views

Noul partener al celor de la Red Bull Racing este Aston Martin. Cei de la Infiniti, membri ai alianței Renault-Nissan s-au retras odată cu revenirea constructorului francez în Formula 1 cu o echipă de uzină. Așadar, din sezonul 2016, Aston Martin este ”Innovation Partner” pentru echipa Red Bull Racing.

aston martin red bull racing supercar

Noul parteneriat nu se va rezuma doar la motorsport, deja a fost anunțat și un hypercar ce va fi realizat de Aston Martin în colaborare cu Red Bull Racing. Noul proiect are numele de cod AM-RB001 și va marca implicarea lui Adrian Newey în realizarea unui model de stradă. Prolificul inginer deja lucrează de la începutul anului 2015 la acest proiect, prin urmare acest anunț ar putea fi urmat cât de curând de prezentarea unui concept. Noul parteneriat, probabil, va permite echipei Red Bull Racing să pună mâna pe motoarele celor de la Mercedes-Benz.

Pare ciudat, dar cel mai talentat inginer aerodinamic din Formula 1 nu a desenat până acum nicio mașină de stradă. Adrian Newey a mărturisit că din copilărie are două vise: să deseneze o mașină de curse și un supercar. Dacă primul vis s-a îndeplinit de multă vreme, cel cu mașina de stradă se apre că va deveni realitate cât de curând.

screenshot-www.autocar.co.uk 2016-03-17 17-54-33

FOTO: AUTOCAR

 

 

2 Comments

  1. Noul parteneriat a permis echipei Red Bull Racing să pună mâna pe motoarele celor de la Mercedes-Benz.

    nimic mai fals.

    • Red Bull Racing a tot cautat anul trecut un motor. Se stie ca Aston Martin are un parteneriat semnat cu Mercedes-AMG. Iar prin vara anului trecut Aston Martin căuta o ușă să intre în F1. Se prea poate să mă înșel, dar pentru mine lucrurile sunt clare.

Leave A Comment