Alfa Romei Giulietta

Alfa Romeo Giulietta primește un facelift discret

Noi ne așteptam să vedem în curând un nou model compact de la Alfa Romeo, mai exact o nouă generație Giulietta. În schimb primim un facelift.

Nu avem nimic cu facelift-urile, doar că Giulietta ar fi meritat ceva mai mult la 6 ani de la debut. Un nume cu atâta istorie în spate… dar sunt vremuri grele.

Giulietta și-a făcut debutul ieri prin petreceri organizate în cinci orașe europene: Arese, Torino, Paris, Madrid și Frankfurt.

La exterior sunt ceva modificări, dar pentru noi sunt atât de discrete că parcă le-am trece cu vederea. O bară față redesenată, o grilă ceva mai proeminentă, oglinzi laterale ”împrumutate” de la Giulia și un nou font pe hayon pentru a scrie numele modelului.

La interior parcă avem ceva mai multe noutăți. Planșa de bord are același desen, dar acum integrează sistemul infotainment Uconnect 6.5. Avem noi materiale și scaune redesenate. La nivel de conectivitate, noul sistem introdus și pe Giulietta oferă acces la facebook, twitter, tunein sau deezer.

Compacta italiană ca fi disponibilă în trei niveluri de echipare: Giulietta, Giulietta Super și Giulietta Veloce. Selectorul Alfa DNA este în continuare prezent și permite alegerea a unuia din cele trei programe de rulare.

Gama de propulsoare: 1.4 Turbo 120 CP, 1.4 Turbo 150 CP, 1.4 Turbo 170 CP TCT, 1.6 JTDm 120 CP disponibil cuo cutie manuală sau TCT, 2.0 JTDm 150 CP și o versiune bi-fuel (LPG și benzină) 1.4 TB 120 CP.

Nu am mai găsit nimic în comunicatul de presă despre Quadrifoglio Verde, dar a găsit ceva ce se numește Giulietta Veloce, un model echipat c propulsorul 1.75 turbo care dezvoltă 240 CP și 300 Nm (340 Nm cu funcția overboost).

Leave A Comment