Alfa Romeo Giulia

Alfa Romeo Giulia

Un nou capitol din istoria mărcii italiene începe a fi scris. Unul care promite o marcă cu și mai mult șarm în condițiile în care Alfa Romeo Giulia este modelul care promite întoarcerea gamei constructorului italian la valorile din trecut.

24 iunie 1910, s-a fondat A.L.F.A – Anonima Lombarda Fabbrica Automobili. Astăzi, 24 iunie 2015 italienii ne prezintă la 105 ani de la fondarea companiei Alfa Romeo Giulia.

Și cum italienii știu să își vândă marfa, evident au prezentat vârful de gamă Giulia Quadrifoglio.

Alfa Romeo Giulia

Trecând peste liniile senzuale ale caroseriei, descoperim un model sport pur sânge, cu o distribuție a maselor de 50:50 pe cele două punți. Giulia va fi oferită în versiune cu propulsie sau tracțiune integrală. Când ne gândim la o Alfa Romeo cu 510 CP trimiși spre puntea spate, deja am dat drumul la reverie. Giulia Quadrifoglio va fi echipată cu un propulsor V6 turbo de 3 litri care a fost calibrat de inginerii de la Ferrari. În versiunea cu tracțiune integrală mașina ajunge la 100 km/h în 3,9 secunde. Se pare că intră în scenă un pretendent la coroana disputată de BMW M3, Audi RS4 și Mercedes-AMG C 63.

Alfa Romeo Giulia

Cu o masă de 1.530 kg, Giulia Quadrifoglio este modelul cu cel mai bun raport masă/ putere, 3kg/ 1 CP. Italienii promit un sistem de frânare revoluționar, este vorba despre un sistem de frânare integrat care are rol atât de control al stabilității cât și rol clasic de decelerare. Giulia va fi echipată cu noa versiune a sistemului DNA care permite selectarea modului de rulare – Dynamic, Natural și Advanced Efficient, iar versiunile QV vor avea și opțiunea Racing. Versiunea Giulia Quadrifoglio va avea un preț de bază în Europa de aproximativ 80.000 euro.

FOTO: Alfa Romeo

1 Comments

Leave A Comment