dacia-duster-2-1

Zvon de 7 locuri: Dacia pregătește Grand Duster

July 11, 2016
2,713 Views

Cum timpul trece, iar 2017, anul în care toate sursele spun că va fi lansată cea de-a doua generație a SUV-ului low-cost Dacia Duster, se apropie, speculațiile și informațiile ”pe surse” se întețesc. Dacă, prin martie, jurnaliștii germani de la Auto Bild se lăudau cu informații exclusive despre noul Duster, cu câteva saptămâni în urmă a început să circule pe Net o fotografie cu posibila plansă de bord, iar, acum, britanicii de la AutoExpress întăresc ideea versiunii cu 7 locuri, vehiculând și un nume, ”Grand Duster”, după vechiul tipar Renault Scenic / Grand Scenic, și publică și o serie de noi imagini, zic ei, tot exclusive.

Dacă punem fotografiile Auto Bild și AutoExpress unele lângă celelalte, observăm că multe linii și elemente sunt foarte apropiate, ceea ce înseamnă că adevărul gol-goluț nu e departe.

În ceea ce privește versiunea cu 7 locuri, britanicii afirmă că ”Grand Duster”-ul va fi cu circa 20 mm mai lung decât Duster-ul 2, care va crește spre 4.3 metri, ajungând la aproape 4.7 metri. Da, cam aceeași lungime cu Skoda Kodiaq. Deci, aproape cât un Hyundai Santa Fe sau un Nissan X-Trail, de exemplu. Volumul portbagajului ar putea fi de aproximativ 500 litri, pentru noul Duster cu 5 locuri, și de până la 650 litri, pentru Grand Duster, cu al treila rând de scaune rabatat. Interesant! … Mai ales ca strategia Qashqai / Qashqai + 2 a dat roade, la vremea ei.

Mai mult, dacă Viteze.ro spera, în martie, la un 1.6 dCI, AutoExpress speculează chiar introducerea unui 1.6 dCi de 130 CP, disponibil pe Kadjar. Nu există însă, nicio informație nouă despre un eventual Duster 2 automat, cu Easy-R.

Leave A Comment