”Z”, de la Zagato: Aston Martin Vanquish, în ediție limitată la 99 exemplare

Relația romantică dintre Aston Martin și carosierul italian Zagato este mai puternică ca oricând, în ciuda ”Brexit”-ului care ține primele pagini ale presei din întreaga lume. După prezentarea conceptului Aston Martin Vanquish Zagato în cadrul Concursului de eleganță de la Villa d’Este, britanicii au dat undă verde producerii, în serie limitată la 99 de exemplare, a spectaculosului coupe GT. Dacă vă doriți unul, nu vă repeziți. Toate mașinile au fost deja rezervate, la un preț de circa 650.000 euro.

This slideshow requires JavaScript.

Deși în majoritatea ilustrațiilor este prototipul, modelul de serie va fi foarte apropiat. Cel puțin, pe difuzorul spate își va face apariția suportul pentru plăcuța de înmatriculare. Ediția Zagato are la bază Vanquish-ul V12 de 600 CP. Iar caroseria ”împrumută” numeroase elemente de la ultimele creații ale mărcii britanice, precum DB11, CC100 Speedster sau Vulcan, în timp ce calandrul și retrovizoarele par a fi luate direct de la supercar-ul One-77.

Vanquish-ul Zagato va putea fi identificat cu destul de multă ușurință după plafonul cu două cocoașe și blocurile optice spate, care aduc aminte de DB7-le Zagato din 2002, construit și el tot în 99 de exemplare. De asemenea, ”Z”-ul de la Zagato este prezent pe numeroase elemente din interior.

Leave A Comment