Volvo S90 Excellence – Arta si lux, in stil scandinav VIDEO

Nu are sauna, dar are frigider pentru sampanie, cutie de pantofi si masute pliante, care se ascund in tunelul median dintre cele doua fotolii independente ce substituie bancheta. Volvo tinteste sus, foarte sus cu noul S90. Bine, nu concureaza Mercedes S-Klasse sau BMW Seria 7 sau, cel putin nu inca. Dar dupa ce acum cateva luni a prezentat conceptul Lounge Console, aratand cam ce pot face arta si luxus scandinav din interiorul SUV-ului XC90, la Salonul Auto de la Beijing, constructorul suedez a dezvaluit S90 Excellence, o versiune ce confera limuzinei toate atributele unui “Business Class” pe patru roti.

Ca orice limuzina care se respecta, S90 Excellence isi concentreaza atentia pe ocupantii locurilor spate. Bancheta a disparut, facand loc unor fotolii individuale, cu sistem de masaj si multiple reglaje. Intre ele, la nivelul spatarului, se afla un spatiu refrigerat in care incap doua pahare din cristal, suflate manual de artizanii casei suedeze Orrefors, si o sticla de sampanie. Iar la nivelul tunelului median se afla un panou digital de comanda pentru diferitele sisteme imbarcate, precum si “ascunzatorile” masutelor pliante.

Apoi, ca si in cazul XC90 Lounge Console, scaunul pasagerului din fata poate fi rabatat, facandu-i loc boss-ului sa-si intinda picioarele. Mai mult, din spatarul acestuia iese, ca din jobenul unui magician, un ecran LCD de mari dimensiuni, ce poate fi folosit, de exemplu, pentru vizionarea unui film. Iar specialistii Volvo si-au imaginat si trei set-up-uri. In “Modul birou”, boss-ul poate sa-si citeasca email-urile si sa participe la videoconferinte, cu ajutorul unei tablete rabatabile. In “Modul divertisment”, se pot viziona, de pilda, seriale de pe Netflix. Iar in “Modul relaxare”, fotoliul spate se inclina, pentru ca ocupantul sau sa poata beneficia de un masaj in timp ce degusta un pahar de sampanie rece si isi intinde picioarele pe suportul special, incalzit.

Leave A Comment