tvr

TVR emite din nou: coupe/cabrio V8, cutie manuala si propulsie

Nu, nu este vorba despre postul de televiziune. Fondat de Trevor Wilkinson in 1947, TVR a fost unul dintre cei mai reputati constructori independenti de masini sport exclusiviste, modele precum TVR Tuscan, TVR Vixen sau TVR Griffith fiind visele multor pasionati. Din 2006 insa, a cam intrat intr-un con de umbra financiara, dar, acum, cu ajutorul Guvernului Tarii Galilor, legenda TVR este pe cale sa renasca.

Noua fabrica TVR va fi ridicata in Ebbw Vale Enterprise Zone, in sudul Tarii Galilor. Iar noul model va pastra DNA-ul TVR, in timp ce va aduce pe strada o serie de tehnologii dezvoltate in Formula 1.

Sasiul si caroseria vor fi semnate de Gordon Murray, de africanul care a desenat McLaren F1 si multe monoposturi de F1, iar masina de serie va fi asamblata cu revolutionara tehnologie iStream. Sub capota, noul TVR va fi animat de motoare modificate de Cosworth.

Ca idee, TVR-ul Tuscan S (2005), cu motor de 4.2 litri si 440 CP, accelereaza 0-100 km/h in 3.68 sec. si ajunge la 160 km/h in 8.08 sec., performante ce pun in dificultate multe supercar-uri, chiar si in momentul de fata.

tvr

Leave A Comment