Skoda Octavia III facelift

Skoda pregateste un facelift agresiv pentru Octavia III. Premiera: motor 1.0 TFSI in 3 cilindri

March 21, 2016
3,692 Views

Actualul model Skoda Octavia a implinit patru ani si, conform planurilor de pana acum ale constructorului ceh, viata modelului ar trebui sa fie de circa opt ani (Octavia I, 1996-2004; Octavia II, 2004-2013). Asa ca momentul operarii unui facelift este perfect, mai ales ca prototipul VisionS, primul SUV din istoria marcii, a anuntat deja, la Salonul Auto de la Geneva 2016, noi linii de design.

Din primele imagini cu Octavia III facelift, publicate de L’Automobile Magazine, se observa ca cele mai importante schimbari au fost facute la nivelul partii frontale. Farurile cu patru blocuri optice sunt noul element distinctiv, iar parasocul fata a fost redesenat pentru a le scoate mai bine in evidenta agresivitatea.

Lateralele sunt la fel cu cele ale masinii aparute la sfarsitul lui 2012. Insa, in spate, specialistii au reproiectat putin interiorul stopurilor, pentru inchide cercul schimbarii. Daca exteriorul Octaviei III facelift iti da putin emotie cand il privesti in “ochi”,  habitaclul nu este nici pe departe vreo revolutie. Totul graviteaza in jurul catorva materiale schimbate si a sistemului multimedia Smartlink.

Cea mai importanta noutate a facelift-ului se gaseste sub capota, acolo unde, in premiera, Octavia va dispune de un motor 1.0 TFSI in trei cilindri de 110 CP.

Foto: automobile-magazine.fr

Leave A Comment