SKODA-KODIAQ-sketch-1

Primele detalii oficiale despre Kodiaq, primul SUV „full-size” Skoda

Skoda a surprins, în martie, la Salonul de la Geneva, cu prototipul Vision S. În aprilie, o versiune camuflată a primului SUV ”full-size”, cu șapte locuri, din istoria mărcii cehe a defilat, în cadru, restrâns la Praga. În mai, Skoda a confirmat numele Kodiaq, care are legătură cu ursul Kodiak din zona Alaska. Iar, acum, constructorul face publice primele detalii oficiale, pregătind terenul pentru premiera de la ”Mondialul Automobilului” de la Paris, din septembrie.

Skoda Kodiaq împarte platforma Volkswagen MQB cu ”frații” săi de concern, dar, cu o lungime de 4.7 metri, este mai mare decât VW Tiguan (4.49 metri) și Seat Ateca (4.36 metri). Iar cehii afirmă că SUV-ul lor va oferi cel mai mare portbagaj din clasă și, optțional, cel de-al treilea rând de scaune rabatabile. Adică, șapte locuri.

Kodiaq este un pionier pentru marca noastră, din două puncte de vedere. Intrăm într-un segment nou, cu primul nostru SUV de talie mare, mai mare decât Yeti. Şi, totodată, Kodiaq este primul model cu noul limbaj de design dedicat SUV-urilor Skoda (…) Este un automobil deosebit de spaţios, cu dimensiuni exterioare compacte, oferind unul dintre cele mai bune pachete de ansamblu din clasa sa. Este, de asemenea, o maşină robustă, potrivită pentru orice tip de teren şi oferă maximum de flexibilitate şi funcţionalitate. Am vrut să ilustrăm toate acestea atât prind designul exterior, cât şi prin cel interior”, explică Jozef Kabaň, designerul-şef al mărcii.

Din primele schițe se observă design-ul clar, precis şi tăios al caroseriei. Linia “umerilor” subliniază caracterul robust al SUV-ului, farurile aplatizate şi oblice sunt poziţionate în stânga şi în dreapta calandrului lat, iar structura cristalină a acestora aminteşte de arta tradiţională a cristalului de Bohemia.

skoda kodiac

Posteriorul robust accentuează caracterul sportiv al SUV-ului. Blocuri optice spate, cu tehnologie LED, păstrează semnătura în formă de ”C”. Iar ampatamentul lung şi consolele scurte sugerează un interior spaţios.

Potrivit Skoda, interiorul continuă liniile de design marcante de la exterior. Formele şi funcţionalitatea se îmbină armonios, dar habitaclul va impresiona și prin eleganță.

Leave A Comment