Subaru Impreza 2016

Noul Subaru Impreza bate la ușă

March 11, 2016
852 Views

Este oficial! Subaru a anunțat că cea de-a cincea generație a celui mai cunoscut model al său, Impreza, va fi lansată în cadrul Salonului Auto de la New York, care își deschide porțile pe 23 martie. Mașina va inaugura noua platformă globală Fuji Heavy Industries, iar, conform tradiției, din meniu nu vor lipsi motoarele cu cilindri opuși și sistemul de tracțiune integrală Symmetrical AWD.

Din fotografia de teasing, nu se observă decât câteva linii mai agresive și mai solide. Dar noul Impreza și-a aruncat buzduganul, în octombrie, la Salonul de la Tokyo, prin dezvăluirea Impreza 5-Door Concept.

Subaru Impreza 5-Door Concept

Prototipul hatchback avea o lungime de 4.4 metri, o lățime de 1.88 metri, o înălțime de 1.44 metri și un ampatament de 2.67 metri. Iar elemente precum parașocul față unitar, care plonjează impunător, capota scurtă, calandrul hexagonal și blocurile optice ce seamănă cu niște ochi de șoim par a se regăsi și pe modelul de serie. Mai mult, conceptul Impreza Sedan anunță că noul Impreza va fi disponibil atât în versiune cu hayon, cât și într-una în trei volume. Iar prototipul XV, dezvăluit la Salonul Auto de la Geneva 2016, bate în cuie și o variantă crossover.

Detalii de ordin tehnic nu au transpirat încă. Cu siguranță, însă, din gamă nu va lipsi forțosul STi. Iar noua platforma globală Subaru indică că Impreza va avea un centru de greutate mai coborât și o rigiditate mult îmbunătățită.

Subaru Impreza 2016

Leave A Comment