bmw-i3-politia2

#NinoNino 100% electric: Poliția Capitalei testează BMW i3

July 28, 2016
1,767 Views

Ușor, ușor, intrăm și noi în rândul lumii. Primul i3 de poliție l-am văzut patrulând pe marginea Lacului Leman acum doi ani, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva 2014. Recent, LAPD, poliția din Los Angeles, a achiziționat 100 de BMW-uri i3, iar aceeași electrică bavareză menține ordinea, de exemplu, și în mai multe metropole din Germania, Marea Britanie sau Italia. Acum însă, a venit și vremea Bucureștiului. Ieri, Poliția Capitalei a primit în teste, de la Automobile Bavaria Group, pentru o lună, un BMW i3 cu range extender.

Am susținut introducerea autospecialei BMW i3 în Bucureşti pentru teste deoarece s-a dovedit a fi cea mai potrivită maşină pentru servicii de mobilitate în orașele aglomerate cu un nivel ridicat de poluare. Dorim să sprijinim în România o adoptare cât mai rapidă a practicilor şi tehnologiilor ecologice, ceea ce înseamnă economie de bani şi resurse. Vom susţine astfel de programe atât la nivelul oraşului Bucureşti cât şi în ţară”, a declarat Michael Schmidt, preşedintele Automobile Bavaria Group.

Autospeciala BMW i3 are placuțe de înmatriculare de Germania (deci, să nu vă speriați că a venit poliția germană să dea amenzi!) și este echipată cu sisteme optico-acustice destinate activităților de poliție rutieră. Sub capotă, ”#NinoNino 100% electric” are un electromotor sincron hybrid, care dezvoltă 170 CP și cuplul de 250 Nm, disponibil de la zero. Mașina ajunge la 100 km/h în 7.3 sec., sprintul 0-60 km/h are loc în 3.8 sec., iar repriza 80-120 km/h dureaza 5.1 sec., valori ce pot rivaliza, pe alocuri, chiar si cu cifrele unor mașini cu motoare clasice cu multe pretenții, precum BMW 440i Coupe / 326 CP.

BMW i3 oferă, teoretic, o autonomie electrică de până la 300 km, în ciclu NEDC standard, dar în traficul urban real aceasta este de circa 200 km. Încărcarea la o sursă de curent alternativ de 11 kW durează aproximativ trei ore, iar în cazul conectării la o sursă specială de curent continuu, de 50 kW, bateria de 94 Ah se încarcă la 80% din capacitate în mai puțin de 40 de minute. Pentru a nu încurca activitatea polițiștilor însă, autospeciala i3 dispune de range extender, adică de un motor-generator pe benzină.

Leave A Comment