Mazda MX-5

Mazda MX-5, decapotabila – record: 27 de ani si 1.000.000 de exemplare

April 25, 2016
643 Views

Cel mai bine vandut roadster din toate timpurile, Mazda  MX-5 a ajuns la exemplarul numarul un milion. Modelul-record a iesit pe poarta fabricii  Mazda Motor Corporation din Hiroshima in data de 22 de aprilie, dupa 27 de ani de la debutul productiei, in aprilie 1989.

Inca de la prima generatie si pâna astazi, la cea de-a patra generatie, motivul pentru care am continuat sa vindem in toti acesti ani MX-5 se datoreaza sprijinului puternic al fanilor din intreaga lume (…) Mazda a fost fondata in Hiroshima acum 96 de ani si, in timp ce ne indreptam spre centenarul nostru, vom continua sa oferim clientilor nostri placerea de a conduce prin intermediul acestui model, ce a devenit un adevarat simbol al brand-ului. Scopul Mazda este sa creeze o legatura speciala cu clientii si sa devina singura marca pe care acestia o aleg de fiecare data”, a declarat presedintele si CEO Mazda Motor Corporation Masamichi Kogai.

Galerie foto: Mazda MX-5

Pentru a le multumi proprietarilor si fanilor MX-5, automobilul cu numarul 1.000.000 va fi prezentat in evenimente din intreaga lume, incepând cu data de 3 mai, cand masina va fi expusa in Japonia, la Festivalul Florilor de la Hiroshima. Apoi, automobilul de referinta va calatori spre Marea Britanie, la evenimentul Goodwood Festival of Speed, in 26 iunie, iar de acolo isi va continua turul european.

A patra generaţie a celui mai vândut roadster calcă pe urmele strămoşilor săi. De la începutul anului 2016 şi până în prezent, Mazda MX-5 a câştigat nu mai puţin de nouă premii. Iar de la lansarea din vara lui 2015 şi-a trecut în palmares 15 premii din toate colţurile lumii.

CITESTE si…

Mazda MX-5: A patra generaţie a celui mai vândut roadster impune noi standarde

Leave A Comment