ford focus rs allroad

Mai bine mai tarziu decat niciodata: Ford pregateste modele „Allroad”

April 1, 2016
1,222 Views

Ford a ramas cam ultimul din curtea scolii la capitolul hatchback-uri si break-uri transformate in crossovere, dar exista zvonuri potrivit carora americano-europenii ar prelucra reteta “Allroad”, pregatind atat un Focus, cat si un Mondeo “Allroad”.

Au inceput Volvo si Audi, cu V70 Cross Country si A6 Allroad, acum mai bine de 15 ani. Iar in prezent, aproape toti producatorii sunt prezenti in aceasta nisa cu o dinamica excelenta a vanzarilor, cu modele precum Volkswagen Golf Alltrack & Passat Alltrack, Skoda Octavia Scout & Superb Scout, Seat Leon X-Perience, Opel Insignia Country Tourer & Adam Rocks sau Renault Scenic XMOD. Pana si Alfa Romeo a incercat apa cu 156 Q4 crosswagon.

Ford a mai cochetat cu ideea masinilor “cocotate” acum cativa ani, cu modelul Fusion, un Fiesta cu garda la sol marita. Dar introducerea sistemului de tractiune integrala in gama Focus, pe noul Focus RS, este un prim pas ca si facut catre Focus “Allroad”. Mai mult, cum Mondeo dispune si el de versiune 4×4, o varianta “Allroad” n-ar presupune decat un “pachet de drumuri grele”, cu suspensii suprainaltate. Totul e sa gaseasca si un apelativ atractiv pentru noile modele.

ford focus rs allroad

Leave A Comment