Porsche 911

Inevitabilul se produce. Porsche 911 ajunge hybrid

March 16, 2016
771 Views

Subiectele tabu cad ca piesele de domino în curtea Porsche. Dacă cu ani buni în urmă un Porsche diesel părea o blasfemie, iar SUV, un coșmar, acum avem și SUV, și diesel, și o limuzină deghizată în coupé cu patru uși și hayon plonjat. Iar lucrurile merg și mai departe. Reputatul constructor a confirmat că întreaga sa gamă va fi propusă și în versiune hybrid, inclusiv iconicul Porsche 911. Să sperăm, însă, că boxerul cu șase cilindri opuși va fi păstrat.

”Hybrid” nu este o noțiune abstractă pentru Porsche. În 2010, Cayenne S Hybrid a fot prima încercare eco. În 2013, modelul 918 Spyder, un plug-in hybrid de aproape 900 CP, animat de un V8 aspirat de 4.8 litri / 608 CP și două motoare electrice cu o putere conjugate de 279 CP, a făcut o demonstrație de forță. Iar în gama sa figurează și Panamera S E-Hybrid. Dar, până acum, nimeni n-a cutezat să se atingă de puristul 911.

porsche-918

Detlev von Platen, unul dintre noii directori ai mărcii, a explicat că, în contextul normelor tot mai drastice în ceea ce privește emisiile poluante, fiecare model Porsche va fi oferit și în versiune hybrid până în 2020. ”Și”-ul este foarte important, deoarece spune clar că modelele care fac deliciul fanilor mărcii, precum 911 R, își vor vedea în continuare de treabă.

Porsche-ul 911 ”eco” va dispune de tehnologie plug-in hybrid, adică va putea fi încărcat și la priză, și va oferi o autonomie 100% electrică de până la 50 km. Suficient, de exemplu, cât să intri și să ieși din garaj fără să sperii vecinii cu urletul evacuării. Inginerii nu s-au decis încă ce motor conventional vor utiliza, dacă vor păstra emblematicul ”Flat Six” sau vor folosi un propulsor în patru pistoane ca la Macan sau 718 Boxter.

Porsche 911

Leave A Comment