Opel Mokka X

EXCLUSIV: Opel pregătește un SUV mai mare decât Antara

Vești bune pentru fanii Opel și pentru amatorii de SUV-uri și crossovere. Într-un interviu acordat în exclusivitate Viteze.ro la Geneva, Thomas Benker, Product & Pricing Manager Opel pentru mașinile de clasă medie și SUV-uri, a declarat că ”până în 2020, Opel va lansa un SUV << top of the line >>, sensibil mai mare decât actualul Antara”, care are 4.57 metri lungime.

Chiar dacă Thomas Benker s-a abținut să dea alte detalii, după reacția sa nonverbală la auzirea denumirii Monterey, sintagma ”slightly bigger than Antara” se poate traduce cam așa. În anii 1990, Opel a fost unul dintre pionierii SUV-urilor cu Frontera și Monterey. Iar acum, după ce SUV-ul subcompact Mokka s-a vândut în 525.000 de unități din 2012 până în prezent, fiind numărul doi în segment, Opel vrea să meargă mai departe. Dacă Antara va rămâne în gamă, ”SUV-ul sensibil mai mare decât actualul Antara” va ținti segmentul următor, călcând, de exemplu, pe urmele Volkswagen-ului Touareg.

CITEȘTE mai multe despre Opel Mokka X

De asemenea, cam cu jumătate de gură, Thomas Benker a confirmat că ofensiva Opel în segmentul SUV/crossover, marcată la Salonul Auto de la Geneva de lansarea noului Mokka X, va continua. Nu a spus și cum, dar a sugerat că gama Astra ar putea fi completă. Prin urmare, cum Insignia are un frate Country Tourer, de ce nu ar exista și un Astra Contry Tourer? Golf-ul și Golf-ul Alltrack se înțeleg bine.

AFLĂ totul despre Salonul Auto de la Geneva 2016

Opel Mokka X

Leave A Comment