En fanfare! BMW confirmă i8 Spyder, un i3 cu autonomie de 300 km, SUV-ul X7 şi încă trei maşini

BMW a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani pe 7 martie. Şampania s-a băut, berea a curs în valuri, iar conceptul Vision Next 100 a arătat lumii întregi cum văd bavarezii viitorul. Oficial, petrecerea s-a terminat, dar spectacolul continuă pe piaţă. Astăzi, în cadrul conferinţei anuale BMW, Harald Kruger, preşedintele consiliului director al BMW AG, a confirmat i8-ul Spyder, un i3 cu o autonomie extinsă la 300 km, SUV-ul X7 şi un BMW i de familie. De asemenea, în cadrul aceluiaşi eveniment, s-a vorbit despre un Rolls-Royce cu parfum de SUV şi un MINI plug-in hybrid.

100 de fapte BMW din 100 de ani – Episodul 1

100 de fapte BMW din 100 de ani – Episodul 2

BMW i8 Spyder, varianta decapotabilă a spectaculosului i8, va fi dezvoltat sub numele de cod „I15” şi va ajunge pe piaţă în 2018. Neoficial, roadster-ul va preluat platforma plug-in hybrid, dar va beneficia de o baterie nouă şi, probabil, de o putere mai mare. I8-ul actual are 360 CP şi accelerează 0-100 km/h în 4.4 sec..

100 de fapte BMW din 100 de ani – Episodul 3

100 de fapte BMW din 100 de ani – Episodul 4

Al doilea model ca rezonanţă confirmat este SUV-ul BMW X7. Sau, SAC-ul, cine ştie… Maşina este programată să apară în lumina reflectoarelor tot în doi ani. Pe următoarea treaptă a podiului de lansare se află o versiune  BMW i3 cu o autonomie 100% electrică extinsă până la 300 km, faţă de 200 km cât este în prezent. Iar până în 2020, BMW a promis că în gama “i” va apărea şi o maşină de familie. Dacă punem informaţia cap la cap cu zvonul privind un i5 (?), un coupé electric în patru uşi, subiectul capătă deja altă valenţă.

100 de fapte BMW din 100 de ani – Ultimul episod

În conferinţa anuală BMW nu au fost abordate doar modelele şi planurile bavarezilor, ci şi ale celorlaţi actori din grup. MINI are pe ţeavă un MINI plug-in hybrid, iar în următorii doi ani Rolls-Royce va ieşi pe piaţă cu o navă-amiral cu aptitudini de crossover/SUV, aspect ce confirmă parţial informaţiile şi fotografiile-spion recente privind testarea unui Rolls “cocoţat” în condiţii vitrege, pe drumuri desfundate acoperite de zăpadă.

rolls-royce-cullinan

Foto: Motor1.com

CITEŞTE şi…

Top 10 BMW Art Cars

Înapoi în viitor: BMW și arhitectura L6

100 de ani BMW – Să dăm ursului ce-i al ursului

 

Leave A Comment