EASY-R așează Dacia la masa adulților. Află cum funcționează și cât costă cutia de viteze pilotată VIDEO

După aproape 50 de ani de la ieșirea primului 1300 pe poarta fabricii de la Pitești (23 august 1969) și la 43 de ani de la introducerea unei cutii automate, cu trei trepte, pe Renault 12 (1973, R12 TR), în sfârșit, se poate spune că Dacia s-a maturizat complet și intră în rândul mașinilor care pot fi conduse cu un singur picior, fără ambreiaj și mestecat continuu în viteze. Sigur, nu vorbim despre o cutie automata adevărată, de una cu dublu-ambreiaj sau cu variație continua, ci despre EASY-R, o transmisie manuală-pilotată, mai simplă, dar care nu costă decât 500 euro în plus și permite un preț de bază de 10.350 euro (TVA inclus) pentru Logan Laureate 0.9 TCe 90.

EASY-R este disponibilă pe versiunile Laureate și Prestige ale modelelor Logan, Logan MCV, Sandero și Sandero Stepway. Dar, atenție, doar în combinație cu motorizările de 90 CP. În cazul benzinarului 0.9 Tce 90, cutia robotizată are 5 trepte, iar pentru diesel-ul 1.5 dCi 90 sunt oferite 6 trepte. Așteptăm cu interes și automate mai potente, și un Duster fără ambreiaj…

Care e ideea și cum funcționează cutia pilotată

Ideea cutiei manuale asistate, fie hidraulic, fie electric, fie vacumatic, nu e nouă. A fost și este folosită de o mulțime de constructori, sub denumiri precum Easytronic (Opel), Sensonic (Saab), Automatick Stickshift (VW), Multimode (Toyota), Durashift (Ford) sau Dualogic (Fiat), pentru că este mai simplă și mai ieftină decât o automată, fără un rabat prea mare în ceea ce privește fiabilitatea. Viteza de schimbare a treptelor nu este un etalon în segmentul ”entry-level”.

Simplificat, pentru a înțelege toată lumea despre ce este vorba, EASY-R-ul de pe Dacia este o cutie manuală asistată de două motorașe electrice (actuatoare electromecanice). Unul ”apasă” ambreiajul, pedala care nu există, iar celălalt schimbă treapta, la comanda creierului electronic (modul ”Drive”) sau la indicația comunicată de șofer prin intermediul levierului tras în poziția ”+/-” (modul ”Manual”). Tehnologia nu ascunde vreun ”Schumi” la butoane, dar elimină stresul schimbării de sute de ori pe oră în traficul urban aglomerat.

În ”Drive”, schimbarea treptelor este realizată de calculator, pe baza informațiilor referitoare la condițiile de rulare, precum turația motorului, viteza de deplasare, stilul de condus al șoferului, etc.. Astfel, sunt evitate situațiile în care motorul funcționează supraturat sau subturat, precum şi opririle generate de subturare (mai ales la începători, sperăm!). De asemenea, EASY-R are și funcție ”kick-down”, cutia putând retrograda până la două trepte la strivirea accelerației de podea.

În ”Manual”, şoferul decide momentul schimbării treptelor de viteză. Dar, evident, în anumite limite. La ”supra-” sau subturare, cutia ajunge să schimbe singură. În rest, șoferul poate selecta treapta potrivită pentru o depăşire neprevăzută, de exemplu, sau în cazul aderențe scăzute pe o șosea acoperită cu zăpadă.

Prin adăugarea cutiei automate EASY-R la echiparea de top Prestige, disponibilă din acest moment și pentru Logan MCV și Sandero, care include echipamente precum climatizare cu reglare automată, comenzi pentru geamurile electrice integrate în portiere, navigație, etc., gama Dacia arată maturitate deplină și privește cu capul sus către o nouă generație.

Leave A Comment