mercedes x-klasse

Ce nume alegeti pentru primul pick-up Mercedes-Benz? X-Klasse sau Z-Klasse?

April 5, 2016
740 Views

Piata pick-up-urilor, a utilitarelor “off-road” adaptate perfect pentru mersul pe asfalt si aventuri in familie, este in plina efervescenta. Iar dupa toate zvonurile si teaserele, este mai clar ca niciodata ca Mercedes este primul constructor premium care este pregatit sa faca pasul cel mare si sa asorteze un costum elegant cu cizme de cauciuc.

Primul pick-up din istoria Mercedes va fi dezvaluit in a doua jumatate a acestui an, probabil, la “Mondialul automobilului” de la Paris. Insa, pana atunci, nemtii trebuie sa se decida cum il vor boteza. Variantele vehiculate pana acum sunt X-Klasse si Z-Klasse.

Ce nume alegeti pentru primul pick-up Mercedes-Benz?
X-Klasse
Z-Klasse

Mercedes-Benz e tatic in “off-road”. G-Klasse nu are nevoie de nicio prezentare. Dar, cum nu are rost sa dezvolti singur un model, pick-up-ul va imparti platforma cu veteranul Nissan Navara NP300, model ce se va ascunde si sub Renault-ul Alaskan, dupa reteta folosita, de exemplu, de Renault-Mercedes in lumea LCV-urilor, cu modelele Kangoo – Citan. Mai mult, pick-up-ul Mercedes se va produce chiar in fabrica Nissan din Barcelona, precum si in Argentina.

In ultimii ani, pick-up-urile au evoluat spectaculos de la simple masini utilitare, la modele polivalente, adaptate pentru activitatile de zi cu zi. Anul trecut, au plusat la capitolul rafinament Nissan Navara, Mitsubishi L200 si Ford Ranger. Iar la Salonul Auto de la Geneva si-a aratat, in premiera, silueta si noua generatie Toyota Hilux. De asemenea, Fiat a vrut si el sa fie prezent la masa pick-up-urilor, dezvaluind Fullback, un model derivat din L200.

mercedes x-klasse

1 Comments

Leave A Comment