Canapeaua autonomă – Rolls Royce Vision Next 100, un omagiu exclusivist și vizionar adus BMW

Rolls-Royce scrie primul capitol în cartea de istorie a opulenței viitorului pe patru roți. Pentru a sărbători cum se cuvine, în cel mai pur stil englezesc, centenarul BMW, Rolls îi face cadou patronului său viziunea sa asupra coupé-ului de lux al anului 2116.

Botezat sugestiv Rolls-Royce Vision Next 100, la fel ca prototipul  Vision Next 100 dezvăluit de BMW pe 7 martie 2016, chiar în ziua când ”elicea” a împlinit o sută de ani, 103 EX nu are volan, nici pedale, nici planșă de bord. Practic, coupé-ul nu are nicio legătură directă cu Rolls-urile de astăzi, Phantom sau Wraith. Doar calandrul impozant tipic, portierele care se deschid invers și Spirit of Ecstasy, statueta-emblemă, au rămas la locul lor. Însă, statueta nu mai este din argint sau argintată, ci e high-tech, translucidă și iluminată.

Rolls-Royce VISION NEXT 100_4

Design-ul lui 103 EX este marțian, te lasă, pur și simplu, fără cuvinte. Cu o lungime de 5.9 metri, mașina de duce mai mult cu gândul la un catamaran. Capota, ce pare că nu se mai termină, de parcă ar ascunde un V12 de cel puțin șase, șapte litri, deși conceptul este 100% electric, și aripile separate, în stilul modelelor de la începutul Sec. XX, te aduc, însă, imediat cu picioarele pe pământ. Și cea mai inofensivă linie a fost trasată pentru a sublinia evoluția design-ului ”casei regale a automobilului” și a arăta viziunea Rolls în ceea ce privește viitorul mobilității de lux.

Punctul culminant al ”spectacolului” este habitaclul. Pentru a facilita accesul pasagerilor, de șofer nu vorbim, pentru că nu mai este cazul, 103 EX fiind complet autonom, portiera se deschide cu grație și, în același timp, se ridică acoperișul. Poți să urci în picioare în mașină, ca într-o trăsură de pe vremuri.

Rolls-Royce VISION NEXT 100_1

Apoi, accentul este pus pe ambianță și confort. În interior, nu există decât o canapea și un ecran OLED, pe care prinde viață Eleanor, holograma cu rol de majordom virtual de lux a statuetei Spirit of Ecstasy. Iar totul este îmbrăcat în mătase scumpă și lemn de esență rară. Din tot bordul unui Rolls actual n-a mai fost păstrat decât un ceas.

 

 

Leave A Comment