AM-RB 001_07

Aston Martin AM-RB 001: Monstrul V12 aspirat cu marșarier electric

Șocant, incredibil, superb, ambițios, nebunesc… Șirul epitetelor poate continua, dar AM-RB 001, hypercar-ul Aston Martin dezvoltat alături de Red Bull Racing și Adrian Newey, geniul tehnic al echipei de F1, este real. Sau, mai corect spus, se apropie de realitate, constructorul britanic urmând a începe testele de stradă anul viitor.

Cu un raport greutate per cal putere de 1:1, la fel ca Koenigsegg-ul One:1, un motor aspirat cu arhitectură V12 și un sistem pseudo-hybrid inspirat de KERS-ul folosit în Formula 1, Aston Martin-ul AM-RB 001 va fi la fel de rapid ca un monopost de F1 pe circuitul de la Spa. Cel puțin, asta susține Adrian Newey. Și, pentru a vă face o idee, o mașină de F1 bate Koenigsegg-ul One:1 cu circa 40 de secunde la Spa. Așa că, atunci când va ajunge la semafor, Porsche-ul 918 Spyder sau Ferrari-ul LaFerrari vor părea jucării pentru copii.

Galerie foto: Aston Martin AM-RB 001

AM-RB 001_03

Sistemul electric nu va asigura hypercar-ului doar un plus de putere, ca în F1, ci va ajuta mașina să meargă și în marșarier. Da, cutia de viteze a lui AM-RB 001 nu va avea decât trepte ”în față”.

Date exacte despre greutate, putere sau performanțe nu se cunosc încă, dar se știe că Aston Martin va produce între 99 și 150 de unități. Livrările vor începe în 2018.

Leave A Comment