opel astra

SPECIAL: 80 de ani de istorie Opel în clasa compactă VIDEO

February 19, 2016
2,215 Views

Chiar dacă, popular, clasa compactă răspunde la apelativul Golf de peste 30 de ani, istoria Opel în acest segment, a Kadett-ului şi, implicit al Astrei, a început cu 80 de ani în urmă, în 1936, cu „Autovehiculul Poporului”, Kadett 1. Iar ideea democratizării inovațiilor din clase superioare, combinate cu un design dinamic, expresiv, continuă şi în zilele noastre.

Povestea de succes a automobilelor Opel de clasă compactă se întinde de-a lungul a unsprezece generaţii. Kadett 1, de exemplu, a fost produs în 107.000 de exemplare în fabrica din Rüsselsheim, între 1936 şi 1940. Kadett-ul B, primul model promovat în anii 1960 sub sloganul „Das Auto”, are deja peste 50 de ani şi a trecut pragul de 2.6 milioane de unităţi. Iar cea mai bine vândută compactă Opel este Astra F (1991-1997), model ce a depăşit 4.1 milioane de unităţi.

1936-1940: Opel Kadett 1

Primul Kadett i-a pus pe mulţi pe gânduri acum 80 de ani, atât din punct de vedere tehnic, cât şi în materie de preţ. Maşina cu o construcţie unitară revoluţionară a caroseriei a fost disponibilă în variantă sedan sau decapotabilă şi costa doar 2.100 de mărci germane.

Kadett 1 cu patru locuri putea să atingă o viteză de aproape 100 km/h şi şi-a găsit rapid locul în inimile publicului larg. Acesta a fost apreciat şi de presă: „Aşa cum au confirmat primele teste rutiere, modelul Kadett nu este, cu siguranţă, un autovehicul obişnuit din acest interval de preţ,” a scris un ziar din Germania, „Braunschweiger Tageszeitung”, pe 5 decembrie 1936. Şasiul, cu suspensie faţă independentă Dubonnet şi punte spate cu arcuri lamelare, provenea de la Opel Olympia, iar motorul din fontă cenuşie, cu patru cilindri în formă de L, a fost construit pe tiparul modelului Opel P 4. Unitatea dezvolta o putere de 23 CP, având o capacitate cilindrică de 1.073 cmc.

1962-1965: Opel Kadett A

Începând din 1962 şi până în 1965, Opel a fabricat aproape 650.000 de unităţi Kadett A. Aspectul caroseriei notchback, cu două uşi, era modern şi luxos. Linia mediană era coborâtă, iar parbrizul panoramic şi o bandă decorativă de-a lungul părţilor laterale accentuau forma alungită. Aripile frontale se îngustau spre faruri, iar părţile din spate aveau formă de aripioare.

Portbagajul era un adevărat compartiment pentru bagaje, iar capacul rezervorului de carburant era la exterior. „Nu veţi simţi niciodată mirosul de benzină în portbagaj,” scria echipa de publicitate Opel, făcând cu ochiul Vokswagen-ului Beetle.

Kadett A era animat de un motor în patru pistoane, de 993 cmc,  amplasat în partea frontală, cu sistem de răcire cu apă. Unitatea dezvolta o putere de 40 CP.

opel kadett a

1965-1973: Opel Kadett B

Primul bestseller compact Opel, Kadett B, a fost produs, în intervalul 1965-1973, în peste 2.6 milioane de unităţi. Maşina avea peste patru metri lungime, fiind mult mai mare decât generaţia precedentă. În ceea ce priveşte eleganţa modelului, designerii s-au inspirat de la colegii lor de peste ocean. Partea din spate înclinată amintea de popularele modele fastback din SUA.

Sub capotă, inginerii Opel au mărit cu 3 mm alezajul motorului cu patru cilindri de pe Kedett A, versiunea de bază, de 1.078 cmc, dezvoltând 45 CP. De asemenea, Kadett B putea fi echipat cu motorul 1.1 S, cu raport de compresie mărit, care dezvolta 55 CP.

opel kadett b

1973-1979: Opel Kadett C

Kadett-ul C a marcat diversificarea gamei compacte Opel. Maşina cu propulsie şi suspensie faţă cu două braţe triunghiulare a fost oferită în trei versiuni: un model de familie elegant, un al doilea autovehicul şic, cu un hayon practic, şi un coupé sportiv, vopsit în culori de camuflaj. Trăsăturile caracteristice de design includeau grila radiatorului plată, capota motorului cu un pliul central, caracteristic mărcii, şi un şorţ faţă sub formă de spoiler.

În 1975, Opel a lansat şi puternica versiune GT/E. Motorul său de 1,9 litri echipat cu sistem de injecţie Bosch L-Jetronic dezvolta o putere de 105 CP şi ajuta Kadett-ul de numai 900 de kilograme să atingă o viteză maximă de 184 km/h.

opel kadett c

1979-1984: Opel Kadett D

Cea de-a patra generaţie Kadett a deschis o nouă eră pentru Opel, fiind primul model cu tracţiune. Deşi maşina era cu 126 mm mai scurtă decât modelul anterior, măsurând 3.998 mm, aceasta beneficia de un interior mai lung şi oferea un spaţiu semnificativ mai mare decât majoritatea rivalilor.

Nu numai configurația grupului motopropulsor şi şasiul cu punte spate cu bară de torsiune se îndepărtau de la tradiţie. Kadett-ul D era echipat cu un motor nou, OHC, de 1.3 litri, care dezvolta 60 CP sau 75 CP. Adică, cât Dacia Logan 1.4 MPI din 2004. Iar oferta de variante de caroserie a crescut din nou. Pe lângă break-ul spaţios, cu un volum de 1.425 de litri, Opel oferea doar versiuni fastback.

În 1983, a urmat sportivul Kadett GTE, cu un motor de 1.8 litri, în patru cilindri, care dezvolta 115 CP şi împingea maşina până la 187 km/h.

opel kadett d gte

1984-1991: Opel Kadett E

A cincea generaţie Kadett este, probabil, cea mai cunoscută printre pasionaţi, graţie legendarului GSi, dar şi printre cei mai puţini avizaţi, fiind “tatăl” Daewoo-ului Racer şi al urmaşului Cielo. Modelul obişnuit, construit între 1984 şi 1991, a fost declarat „Mașina Anului 1984” şi a fost un câştigător absolut, înregistrând vânzări totale de 3.779.289 de unităţi.

După 1.200 de ore de reglare fină în tunelul cu vânt, Kadett E a atins un coeficient aerodinamic senzaţional de 0,32. Iar versiunea GSi, cu un coeficient aerodinamic de 0,30 şi rezistenţă la înaintare de 0,57 m2, era cel mai aerodinamic model hatchback din lume.

opel kadett e gsi

1991-1997: Opel Astra F

Primul Astra, “F”, a fost cel mai bine vândut Opel din istorie. Între 1991 şi 1997, au fost produse aproximativ 4,13 milioane de autovehicule. Iar în procesul de dezvoltare s-a pus accentul pe combinarea designului modern cu spaţiul extins la interior, pe confortul sporit şi pe importanţa protecţiei mediului.

Urmaşul Kadett-ului şi-a însuşit denumirea modelului britanic înrudit (cea de-a patra generaţie a modelului Kadett a fost vândută în Marea Britanie încă din 1980 sub denumirea de Vauxhall Astra) şi a pornit o adevărată ofensivă în materie de siguranţă. Toate modelele Astra F au fost echipate cu centuri de siguranţă faţă active, cu pretensionatoare şi reglabile pe înălţime, cu rampe pentru scaune, precum şi cu protecţie laterală pentru toate uşile. Pentru prima dată, toate motoarele dispuneau de convertoare catalitice.

opel astra f

1998-2004: Opel Astra G

La începutul lui 1998, Astra G s-a prezentat cu o alură de coupé şi a fost disponibil de la început în variantă hatchback, cu trei sau cinci uşi, sau în varianta break. Mai târziu, au fost adăugate variantele notchback sedan, coupé şi decapotabilă. Designul progresiv independent, şasiul dinamic şi sistemul de propulsie, precum şi un nivel de rezistență la torsiune și la îndoire aproape dublu faţă de modelul anterior au reprezentat doar câteva dintre caracteristicile celei de-a doua generaţii Astra.

Motorul diesel 1.7 DTI, de provenienţă Isuzu, a fost un adevărat campion al fiabilităţii şi consumului redus. Iar modelul Astra Classic a fost produs până la sfârşitul lui 2009, în paralel cu H-ul, pentru se bate pe piaţa low-cost cu Skoda Octavia Tour.

opel astra g

2004-2009: Opel Astra H

După lansarea din martie 2004, a treia generaţie Opel Astra s-a mândrit cu un design progresist, o dinamică sporită la rulare, multe inovaţii tehnice şi nu mai puţin de 12 versiuni de motoare, cu puteri între 90 şi 240 CP. Principalele caracteristici tehnologice erau şasiul adaptiv IDSPlus cu sistemul electronic de control continuu al suspensiilor (CDC), regăsit de obicei în clasa de lux şi la autovehiculele sport exclusiviste, şi sistemul de iluminare frontală adaptivă (AFL), cu iluminare dinamică în curbe.

opel astra h

2009 – 2015: Opel Astra J

Măiestria sculpturală întâlneşte precizia germană – modelul Opel Astra J nu doar întruchipează noua filozofie de design a mărcii, ci şi asistă şoferii printr-o gamă de tehnologii care au avut deja o contribuţie importantă la succesul modelului Insignia, cel mai bine vândut autovehicul din clasa medie. Sistemul Opel Eye recunoaşte indicatoarele rutiere şi informează şoferul referitor la limitele de viteză şi interzicerea efectuării depăşirilor. De asemenea, acesta avertizează şoferii în cazul în care sunt în pericol să părăsească banda de circulaţie. Datorită sistemului de faruri AFL+, modelul Astra asigură o iluminare foarte bună în viraje şi, dacă este necesar, poate chiar să reducă automat luminozitatea sau să comute în faza lungă. Datorită noului şasiu, disponibil și cu tehnologia adaptabilă FlexRide cel mai recent model Astra îşi poate valorifica la maximum caracteristicile dinamice. Noua construcţie a punţii spate garantează plăcerea de a conduce, o manevrabilitate îmbunătăţită şi un confort maxim, printr-un braţ Watt integrat care îmbunătăţeşte controlul asupra roţilor.

opel astra j

2015: Opel Astra K

Cu până la 200 kg mai uşor, mai eficient şi mai încăpător, în ciuda dimensiunilor generale mai reduse, propulsat exclusiv de noua generaţie de motoare, Opel Astra K reprezintă un avans considerabil în materie de dezvoltare. Vizionarul Monza Concept, prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt 2013, a fost mentorul celei de unsprezecea generații a modelului compact Opel. Iar noul Astra urmează riguros această viziune. În funcție de model și de nivelul de echipare, maşina este cu până la 200 kg – dar cel puțin 120 kg – mai ușoră decât predecesorul său.

Test Drive Opel Astra 1.4 Turbo hatchback – Două calde, una rece

Arhitectura complet nouă a vehicului joacă un rol major în reducerea greutății. Fiecare componentă are un design compact și integrează materiale ușoare. Sub capota fiecărui nou Astra poate fi găsit un membru al portofoliului complet nou de motoare. Puterile variază de la 70 kW / 95 cp la 147 kW / 200 CP. Toate motoarele diesel și benzină, cu o cilindree de până la 1,6 litri, au trei lucruri în comun: combină cea mai mare eficiență cu o reacție excelentă și o funcționare lină.

3 Comments

Leave A Comment