Renault – 115 ani de istorie in motorsport SUPER GALERIE FOTO

Renault a inteles inca de la inceputuri importanta motorsportului pentru brand si are una dintre cele mai spectaculoase istorii in lumea sporturilor cu motor. Prima victorie a inregistrat-o Marcel Renault cu Renault Type K, in 1902, in Cursa Paris – Viena, cand s-a impus in fata puternicului Mercedes condus de Count Zborowski si a Panhard-ului lui Henry Farman. In 1906, Renault a participat la primul Grand Prix, organizat pe drumuri publice din apropiere de Le Mans, cu Type AK, un sasiu usor animat de un motor de 12.9 litri cu patru cilindri.

Apoi, de-a lungul timpului, constructorul francez a strans in palmares victorii in cele mai dificile raliuri, curse de viteza in coasta, curse de anduranta si de diferite formule, incoronandu-se, direct sau indirect, in Formula 1, cu piloti renumiti precum Nigel Mansell, Alain Prost, Damon Hill, Jacques Villeneuve, Michael Schumacher, Fernando Alonso si Sebastian Vettel.

3 Comments

  1. Michael Schumacher nu a alergat niciodata cu o masina echipata cu motor Renault. A fost la Jordan (motor Ford), Benetton (Ford), Ferrari si Mercedes. Sau poate erau masinile Ferrari echipate cu motoare Renault, cine stie? :))

    • 1995, Benetton B195… Multumim!

Leave A Comment