retro-1

Retromobil Fest: Prima cursă pe circuit cu mașini clasice din România are loc în acest weekend la Academia Titi Aur

Pasiunea pentru mașinile clasice prinde din ce în ce mai mult contur în România. Dacă acum aproape 20 de ani, evenimentele anuale de profil se puteau număra pe degetele de la o mână și mai și rămâneau libere, în momentul de față sunt weekend-uri în care se suprapun mai multe parade și expoziții. Mai mult, în perioada 8 – 10 iulie, pe autodromul Academiei Titi Aur (ATA), va avea loc Retromobil Fest 2016, eveniment în cadrul căruia se vor desfășura primele curse cu automobile istorice din România.

Sigur, nu e Le Mans Classic, nici Silverstone Classic, dar e un punct de pornire. Organizatorii au elaborat un program complex, ce cuprinde curse auto, curse moto, un trial off-road pentru bătrânelele cu veleități, o expoziție de mașini clasice, un târg de piese și de obiecte și un concert.

Grand Prix-ul Auto este împărțit în patru categorii și se va desfășura sub forma unui raliul de regularitate. Adică, nu contează cel mai bun timp, ci capacitatea participanților de a obține o viteză medie pe fiecare tur cât mai apropiată de cea impusă. Timpii în plus sau în minus se penalizează.

La categoria GP Experti, participanții au o viteză medie impusă de 80 km/h, la GP Sport piloții vor fi puși să-și impună și să respecte propria viteză medie, la GP Muscle viteza impusă este între 45 km/h și 60 km/h, iar la GP Clasic se va putea opta pentru o viteză medie între 35 km/h  și 50 km/h, în funcție de pilot și, evident, de mașină.

Biletele de intrare la Retromobil Fest 2016 costă 10 lei pentru o zi și 15 lei pentru ambele zile de distracție cu parfum de benzină.

Leave A Comment