logo chevrolet

Papionul de metal, de la gentleman, la Corvette și Camaro

March 11, 2016
1,423 Views

Cravata înnodata în formă de fluture, papionul se numără printer cele mai elegante accesorii vestimentare masculine. Unii stilisti îl considera chiar elementul care poate face diferenta între un gentleman și un barbat îmbrăcat cu un costum elegant. De peste 100 de ani însă, papionul este și emblema masculinității pe roți, fiind purtat în urlete de V8-uri aspirate de modelele legendare Corvette și Camaro, precum și de toate vehiculele  Chevrolet, de la automobile și camionete, la dube și camioane.

Chevrolet a fost înființat, în 1911, de Louis Chevrolet si William C. Durant. Iar ”papionul” este emblema mărcii din 1913. Cum s-a ajuns însă la acest logo rămâne un mister. Una dintre legende spune că Durant ar fi fost inspirat de designul tapetului dintr-un hotel parizian. Iar alta, ca ideea papionului i-ar fi venit după ce a văzut un anunț într-un ziar, in timp ce se afla în vacanță în Hot Springs.

Informația l-a inspirat pe editorul revistei The Chevrolet Review, Ken Kaufmann. Căutând prin arhive, Kaufmann a descoperit că în ediția din 12 noiembrie 1911 (9 zile după înființarea Chevrolet Motor Co.) a cotidianului The Constitution a fost publicat un anunț pentru „Coalettes”, un combustibil produs de Southern Compressed Coal Company. Logo-ul Coalettes din anunț avea forma unui papion înclinat, asemănator cu emblema Chevrolet.

Chevrolet a început să se promoveze cu papionul in ediția din 2 octombrie 1913 a cotidianului Washington Post, sub sloganul „Căutați acest model”.

logo chevrolet

Leave A Comment