Jeep Trailcat Concept

Jeep va prezenta 7 concepte senzaționale la Festivalul Easter Jeep Safari

March 11, 2016
1,649 Views

Jeep aniversează anul acesta 75 de ani de existență. Și tot anul acesta, fanii Jeep se vor aduna pentru ediția cu numărul 50 a festivalului Easter Jeep Safari ceva fi găzduit de Moab, Utah în perioada 19-27 martie. De câțiva ani, Jeep a început să exploateze mult mai atent capitalul de imagine gratuit oferit de acest festival. Prin urmare, fiecare ediție a  Easter Jeep Safari ne aduce din partea Jeep o serie de concepte. Cum 2016 este un an mai mult decât special, cei 75 de ani de existență Jeep și 50 de ani de festival sunt onorați de compania americană cu prezentarea a 7 concepte.

Conceptele au rolul de a a promova gama de accesorii Jeep Performance Parts și Mopar. Cu alte cuvinte, din punct de tehnic, puteți avea acces la toate piesele și accesoriile prezente pe concepte. Dar, ca de fiecare dată, diferența o face designul.

Cel mai spectaculos concept, din punctul nostru de vedere este Jeep Crew Chief 715. Mai Multe detalii puteți citi AICI.

Cel mai extrem concept este Jeep Trailcat. Un monstru de 707 CP cu scaune de Dodge Viper. Despre el puteți citi AICI:

Jeep Shortcut 

Un omagiu adus anilor 50, un concept inspirat de Jeep CJ-5. Conceptul are la bază Jeep Wrangler. Partea față afost complet redesenată pentru a aduce aminte de legendarul CJ-5. Toate panourile caroseriei sunt custom, conceptul fiind mai scurt decât un Wrangler pentru a aduce și mai mult cu oldtimer-ul. Au fost tăiați 66 de cm.

Jeep Shortcut este echipat cu jante de tablă de 17 inch încălțate cu pneuri BFGoodrich Mud-Terrain T/A KM2 de 35 inch. Punțile față/spate sunt Dana 44, a fostfolosit un kit de înălțare de 5 cm, sistemul de evacuare a fost redesenat. Interiorul este și el în spiritul vremurilor apuse. Sub capotă un V6 Pentastar de 3.6 litri cuplat la o cutie automată cu 5 trepte.

Jeep® Shortcut Concept Interior

Jeep® Shortcut Concept Interior

Jeep Renegade Commander 

Jeep® Renegade Commander Concept

Jeep® Renegade Commander Concept

Probabil cel mai cuminte dintre studii, practic îl putem considera un tuning. Modelul este mai mult o vitrină pentru gama de accesorii Mopar și Jeep Performance. A fost montat un kit de creștere a gardei la sol cu 5 cm, jantele sunt Rubicon încălțate cu pneuri BFGoodrich All-Terrain T/A KO2 de 29.5 inch, evacuarea a fost și ea modificată, iar modelul a mai primit ceva lumini suplimentare. Sub capotă se află un propulsor 2.4 Tigershark cuplat la o cutie automată cu 9 trepte.

Jeep® Renegade Commander Concept

Jeep® Renegade Commander Concept

Jeep Comanche

La bază vem un Jeep Renegade, iar conceptul Comanche se dorește a face legătura cu pickup-urile din istoria Jeep. Conceptul își trage seva, din punct de vedere al designului, atât din versiunile militare cât și cele civile. Un pickup cu soft top, cu roata de rezervă plasată în benă, cu o parte frontală ușor plonjată și o temă cromatică “Beige Against the Machine”. Ampatamentul a fost mărit cu aproximativ 15 cm pentru a obține o benă de 1,5 metri. Conceptul rulează pe jante de tablă de 16 inch încălțate cu pneuri BFGoodrich All Terrain T/A de 32 inch. Sub capotă un 2 litri diesel cuplat la o cutie automată cu 9 trepte.

Jeep FC 150 

Jeep® FC 150 Heritage Vehicle

Jeep® FC 150 Heritage Vehicle

Aici nu mai avem un concept, avem un Jeep FC 150 din 1960, o adevărată legendă americană. Un model care a fost produs între 1956 și 1965, FC 150 era construit pe platforma tehnică a lui Jeep CJ-5. A fost apreciat pentru faptul că era un model utilitar compact ce oferea o benă decentă pentru transport în condițiile în care performanțele off-road erau impresionate. Exteriorul a fost conservat, vorbim despre o caroserie care poartă urmele anilor ce au trecut peste ea. Sub ea însă lucrurile au evoluat semnificativ.

Jeep® FC 150 Heritage Vehicle

Jeep® FC 150 Heritage Vehicle

Un șasiu de Jeep Wrangler din 2005 se află la bază, unul modificat pentru a primi o punte față Dana 44 și una spate Dana 60. Jantele de tablă de 17 inch sunt încălțate cu pneuri BFGoodrich Mud-Terrain T/A KM2 de 33 inch. Interiorul a fost și el modificat, păstrând tușa retro dar fiind adus la zi. Sub cabină se află un motor de 4 litri PowerTech cu 6 cilindri în linie cuplat la o cutie automată cu 3 rapoarte.

Jeep Trailstorm

Jeep® Trailstorm Concept

Jeep® Trailstorm Concept

Este bazat pe Wrangler Unlimited și se vrea o ofertă pentru cei care iubesc offroad. Modelul oferă spațiu de depozitare pentru echipament și combustibil. Performanțele offroad au fost optimizate prin instalarea unui kit de ridicare a caroseriei cu 2 inch, montarea de punți față/ spate Dana 44 și jante de 17 inch cu pneuri de 37 inch. Vizibilitatea în offroad este optimizată de portierele scurte. Sub capotă avem un V6 Pentastar de 3.6 litri cuplat la o cutie automată cu 5 trepte.

Jeep® Trailstorm Concept

Jeep® Trailstorm Concept

Leave A Comment