P90223296-highRes

În jurul lumii: Doi români, o motocicletă, 87 de ţări, 87 de ceremonii de căsătorie, 5 continente și peste 100.000 km

June 17, 2016
867 Views

La 100 de ani de la primul ocol al Pământului realizat de un român, Dan Dumitru, un cuplu din România a pornit în jurul lumii în şaua unui BMW R 1200 GS. Florin şi Diana Moraru au plecat într-o călătorie de peste 100.000 km, care presupune traversarea a cinci continente și a nu mai puţin de 87 de ţări. De-a lungul celor doi ani pe care tinerii români îi vor petrece în şaua motocicletei, aceştia vor încerca doborârea mai multor recorduri, precum ”prima călătorie în cuplu pe motor în jurul lumii”, ”cuplul cu cele mai multe căsătorii” şi ”cele mai multe capitale si oraşe traversate în cadrul unei expediţii pe motocicletă”.

”Partenerul” ales de Florin şi Diana pentru această călătorie este un BMW R 1200 GS produs în 2005, special pregătit şi echipat pentru a face faţă provocării celor doi ani de călătorie. În primele trei săptămâni petrecute pe motor, Florin şi Diana au vizitat Ungaria, Austria, Slovacia, Polonia, Germania, Franţa, Marea Britanie, Belgia şi Olanda, respectiv următoarele capitale: Budapesta, Bratislava, Viena, Praga, Varşovia, Berlin, Luxemburg, Paris, Londra, Bruxelles şi Amsterdam.

Urmează traversarea ţărilor din Peninsula Scandinavă şi intrarea pe continentul asiatic, unde vizează Rusia, Kazahstan, India, Nepal, China, Mongolia şi din nou Rusia, de unde vor traversa spre America de Nord, pe care o vor parcurge de la nord la sud. Vor traversa Mexicul pentru a ajunge în America de Sud, unde vor vizita Panama, Columbia, Ecuador, Chile, Peru, Argentina şi Brazilia. Următorul pas va fi traversarea fie spre continentul african, fie spre Australia, în funcţie de evoluţia călătoriei până la acel moment, respectiv disponibilitatea mijloacelor de transport.

Parcursul celor doi, precum şi poveşti sau imagini din timpul călătoriei pot fi urmărite pe în timp real pe pagina de Facebook dedicată călătoriei. De asemenea, cei doi pun la dispoziţia curioşilor şi un instrument de live tracking, accesibil la următorul link .

P90223298-highRes

Leave A Comment