Turul virtual al istoriei “Placerii de a conduce”, cu aplicatia BMW Museum

March 22, 2016
717 Views

Pentru pasionatii care nu au pus piciorul in “casa placerii de a conduce”, dar si pentru cei care vor sa reviziteze Muzeul BMW de la Munchen sau sa aiba acces la orice ora la istoria si expozitiile temporare sau permanente, constructorul german, care anul acesta a implinit venerabila varsta de 100 de ani, a lansat aplicatia “BMW Museum” pentru smartphone-urile cu iOS si Android.

Disponibila gratuit in sapte limbi, in Apple App Store si Google Play Store, aplicatia permite utilizatorilor sa previzualizeze punctele de atractie din istoria marcii, in timp ce tehnologia interactiva inteligenta le permite sa descopere in detaliu multe din exponatele muzeului. De asemenea, vizitatorii virtuali pot alege perioadele si subiectele specifice pe care vor sa le exploreze in profunzime. Apoi isi pot organiza turul prin “casele” tematice individuale in orice ordine doresc. Explicatiile sunt transmise pe smartphone sau tableta fie in format audio, fie ca text insotit de imagini si scurte videoclipuri.

O harta interactiva permite utilizatorilor sa se orienteze cu mai mare usurinta pe masura ce se deplaseaza prin diferite departamente, explorând subiectele care ii intereseaza cel mai mult – de exemplu, motorsportul sau designul, o anume gama de modele sau automobile dintr-un anumit deceniu.

Muzeul BMW – Casa placerii de a conduce

Intins pe o suprafata de aproximativ 5.000 de metri patrati, Muzeul BMW din Munchen este dedicat trecutului, prezentului si viitorului placerii de a conduce. Zona de expozitie permanenta a muzeului este impartita in sapte “case” tematice, care ofera o introspectie bogata si variata in istoria corporate si de produs a BMW. Exponatele includ peste 120 dintre cele mai importante si prestigioase automobile, motociclete si motoare din istoria marcii BMW.

De asemenea, muzeul exploreaza tema mobilitatii in beneficiul tinerilor vizitatori. Muzeul Junior organizeaza un program special pentru copii si tineri, bazându-si conceptul educational pe invatare prin joaca.

Muzeul BMW are si propria istorie: este unul dintre cele mai vechi muzee auto din Germania, a fost construit in 1973, in urma unei propuneri a celebrului arhitect Karl Schwanzer, cel care a desenat si cladirea de birouri „4 Cilindri”. Muzeul a fost declarat monument istoric in 1999.

Leave A Comment