Toyota-setsuna-concept (19)

UPDATE: Toyota aduce la Milan Design Week o mașinuță de lemn

April 4, 2016
928 Views

Toyota Setsuna este un concept ce va fi prezentat de constructorul nipon la Milan Design Week. O săptămână dedicată designului și modei implică o creație pe măsură. Da, ar fi putut fi un supercar, dar cei de la Toyota au ales să aducă o mașinuță de lemn. Toyota Setsuna este un studiu, iar lemnul este o metaforă. Au ales lemnul pentru că este un material durabil, dar în același timp un material care evoluează în timp, așa cum evoluează relațiile dintre oameni, dintre oameni și mașina lor.

Setsuna, numele conceptului, înseamnă în japoneză, moment.

Lemnul a fost utilizat la realizarea panourilor caroseriei, a cadrului, a podelei și a scaunelor. Dacă este îngrijit și tratat cu atenție, lemnul este un material care poate bucura mai multe generații, iar mediul în care ”trăiește” obiectul va căpăta culoare și textură în funcție de umiditate, temperatură… conducând la un model unic.

Pentru panourile caroseriei a fost utilizat cedru japonez, în timp ce cadrul a fost realizat din mesteacăn. Pentru asamblare s-a folosit o veche tehnică japoneză de îmbinare numită okuriari ce nu implică folosirea cuielor sau a șuruburilor. Designul conceptului amintește de o barcă. Setsuna este un concept compact, cu o lungime de 3.030 mm, o lățime de 1.480 mm și o înălțime de 970 mm. O ”bărcuță” cu două locuri propulsată de un motor electric.

 

Leave A Comment