GALERIE FOTO & VIDEO: Mustang 1965 VS. Mustang 2015 – 50 de ani de evolutie cabalina

May 5, 2016
1,037 Views

Ford Mustang nu mai are nevoie de nicio introducere. Este o legenda vie, un nume cu grad de sfant in enciclopedia automobilului, alaturi de altele precum Porsche 911, Mercedes SL sau Chevrolet Corvette. Iar constructorul american stie foarte bine acest lucru si cauta mereu noi si noi idei pentru a arata lumii intregi cat de reala este povestea.

La lansarea celei de-a sasea generatii, in 2015, Ford a dezmembrat, piesa cu piesa, un Mustang, l-a carat cu liftul si l-a asamblat la loc pe Empire State Building. Iar acum, pentru a arata clar cum a evoluat modelul actual fata de originalul din 1965, Ford a sacrificat doua “animale”, le-a taiat pe burta in doua si, apoi, a lipit partea stanga din ’65 cu partea dreapta din ’15.

FordMustang6515Display_8565_HR

Inspirati, cei de la Ford au folosit un Mustang 2015 cu volanul pe partea dreapta, pentru a se putea compara si proportiile si diferentele interioarelor proiectate la o distanta de jumatate de secol.

FordMustang6515Display_8523_HR

Opera de arta Mustang este expusa la Biroul pentru Patente si Marci al Statelor Unite din Alexandria, statul Virginia. De ce in aceasta locatie? Pentru ca, daca in ’65 Mustang-ul original nu avea inregistrat niciun patent pentru design si tehnologie, noul Mustang are 37 de patente inregistrate doar pe partea de design.

This slideshow requires JavaScript.

Leave A Comment