Honda Civic Type R – reper pe cinci circuite legendare din Europa

Cei de la Honda și-au propus să dea ora exactă pe cinci circuite legendare din Europa. Mai precis, să stabilească timpi de referință pentru o tracțiune pe aceste circuite.

Honda Civic Typer R, o mașină de curse scăpată pe drumurile publice – așa cum își alintă niponii produsul, a fost scos la plimbare pe cinci circuite europene. Campania a fost inspirată de recordul stabilit de Civic Type R pe legendarul Nurburgring. Între timp, acel record a fost corectat de cei de la VW cu seria limitată GTI Clubsport S.

Silverstone

Campania a debutat în aprilie 2016, pe un Silverstone umed. La volanul lui Civic Type R s-a aflat Matt Neal – triplu campion în BTCC. Timpul pentru un tur ud a fost de 2 minute și 44.45 secunde. Matt a revenit în aprilie pe celebrul circuit britanic pentru a stabili și un timp pe uscat. Rezultatul a fost – 2 minute 31.85 secunde.

Spa-Francorchamps

La început de mai, Rob Huff a ajuns în Belgia pe legendarul Spa-Francorchamps. A plecat de acolo după ce a parcurs turul în 2 minute și 56,91 secunde.

Monza

Următoarea țintă a fost templul vitezei din Italia. Aici a fost desemnat pilotul ungar Norbert Michelisz să stabilească un timp de referință. Michelisz a parcurs turul de 5.973 metri în 2 minute și 15,16 secunde.

Estoril

Tiago Monteiro ar fi trebuit să fie responsabil de ce se întâmplă în propria curte. Un accident destul de urât din etapa de WTCC de pe Nurburgring l-a forțat să încredințeze volanul altui pilot portughez – Bruno Correia. Acesta astabilit un timp de 2minute și 4.08 secunde.

Hungaroring

Ultima etapă a aventurii Honda Civic Type R a fost pe circuitul ungar Hungaroring. Aici, evident, a pilotat același Norbert Michelisz, pilot al echipei Zengõ Motorsport în WTCC. Timpul stabilit de el a fost de 2 minute și 10,85 secunde. Pentru a avea o comparație, pilotul maghiar la volanul unei Honda Civic WTCC, anul acesta în etapa de WTCC a parcurs turul de circuit în cursă în 2 minute și 12,06 secunde.

Leave A Comment