Ford se transforma într-un ambasador al Romaniei in seria: Cele mai bune drumuri pentru sofat din Europa

Ford Europa a pornit în căutarea celor mai bune drumuri de condus de pe bătrânul continent. L-au avut alături pe celebrul jurnalist britanic – Steve Sutcliffe.

Lucrând cu Ford și BP/Castrol, experimentatul jurnalist auto Steve Sutcliffe a oferit experiența sa acestui proiect deosebit care prezintă adevărate „comori” în materie de drumuri, reușind totodată să pună în lumină zone geografice mai puțin cunoscute. În șase clipuri video, Sutcliffe pornește la volan pentru a explora fiecare drum, oferind în același timp informații de ordin istoric și cultural pentru fiecare locație.

„Unele dintre drumurile care nu au intrat efectiv în listă sunt uimitoare, dar noi nu am căutat doar trasee șerpuite pentru a fi pe placul fanilor auto. Am punctat fiecare rută pentru „senzațiile” de la volan, calitatea suprafeței drumului, accesibilitate, ospitalitate, peisaj, mâncare și băutură” a declarat Sutcliffe, un fost pilot de curse. „Pasionații cunosc unele dintre drumuri, cum ar fi Șoseaua Transfăgărășan din România, dar probabil nu și C462 din Spania. Într-un fel, ar fi plăcut să păstrăm aceste drumuri pentru noi înșine– dar când sunt atât de bune, ele trebuie împărtășite.”

Pentru fiecare video din seria „Cele mai bune drumuri pentru șofat din Europa”, Sutcliffe a condus modelul Ford care se potrivește cel mai bine fiecărei rute, incluzând noile Focus RS, Mustang 5.0 V8 GT, Mustang 2.3 EcoBoost, Focus ST, Focus ST diesel și Fiesta ST.

„Scopul nostru a fost să împărtășim cunoștințele noastre despre cele mai bune drumuri pentru șofat din Europa” a spus Mark Truby, vicepreședinte, Comunicare și Relații Publice, Ford Europa. „E o adevărată listă cu dorințe nu doar pentru fanii auto, ci pentru oricine dorește să își planifice o călătorie uimitoare cu mașina.”

Iată lista celor șase drumuri prezentate:

ROMÂNIA, Șoseaua Transfăgărășan: A fost construită de Nicolae Ceausescu, pentru ca populația să se poată refugia imediat în munți în cazul unei invazii a URSS. Trece chiar pe lângă castelul lui Vlad Țepeș – sursa reală de inspirație pentru contele Dracula.

Sutcliffe declară: “Dacă ești cu adevărat pasionat de condus, Transfăgărășanul este realmente genul de loc din lista cu dorințe si trebuie vizitat.”


Marea Britanie, North Yorkshire, Blakey Ridge: Urmărește în general traseul unei vechi linii feroviare către liniștitele mine de minereuri de fier de acum din mlaștini. Din fericire, a fost filmat chiar înainte de începerea unei uriașe furtuni de zăpadă.

Sutcliffe declară: Felul în care șerpuiește printre mlaștini, formând creste oarbe și curbe rapide, dar foarte înguste de-a lungul întregului traseu este complet fascinant.”


SPANIA, Catolonia, C462: Ducând către un dig, drumul a fost construit pentru o centrală electrică planificată, dar care nu a mai apărut. Literalmente un drum către nicăieri.

Sutcliffe declară: E aproape tot ceea ar putea oferi vreodată un drum și are trei secțiuni diferite. Una care e rapidă și fluidă, alta care constă în mare parte din tuneluri și a treia secțiune care e mai îngustă și mult mai șerpuită (întortocheată) .


FRANȚA, Alpi, D526 și D926: Una dintre cele mai dificile etape ale Turului Franței din 2015 și o provocare similară pentru o mașină.

Sutcliffe declară: Dintre toate drumurile pe care am mers cred că acesta este preferatul meu. A fost/este cu adevărat impresionant să conduci pe el, da, dar e pur și simplu uimitor și doar să privești, să fii acolo.


GERMANIA, Șoseaua din Pădurea Neagră, B500: Puțin peste 40 de kilometri prin Pădurea Neagră, cu drumuri mai mici, la fel de dificile, care se ramifică din ea. În timpul filmării a plouat continuu timp de patru zile.

Sutcliffe declară: Bicicliștii se îngrămădesc pe B500 în lunile de vară și cine i-ar putea învinui când recompensele sunt atât de mari ?”


MALLORCA, MA10 Drumul muntelui”: Originile române și o mănăstire îndepărtată care a fost construită în partea de sus a drumului pentru a fi într-adevăr  dificil de ajuns la ea.

Sutcliffe declară: Drumul în sine e o adevărată încântare pe care sa conduci , în spirală de-a lungul extremității nordice a insulei, mergând prin tuneluri și de-a lungul lacurilor, peste poduri de piatră în construcție.”

„Au fost câteva aventuri pe parcurs. Mai ales când echipa cu drona s-a retras în ultimul minut pentru a ajuta la „Războiul Stelelor: Forța se trezește”, a adăugat Sutcliffe. „Sunt mândru de această selecție – și de dezbaterea pe care o va genera fără îndoială în rândul pasionaților de condus.”

Leave A Comment