Alfa-Romeo-14

Alfa Romeo Trionfo, un exercițiu de design pentru viitor care evocă trecutul

Alfa Romeo Trionfo este un exercițiu independent de design creat pentru a celebra istoria brandului italian care a dat naștere unui număr impresionant de mașini superbe de-a lungul anilor, acesta urmând să fie prezentat la Festivalul de la Goodwood din acest an.

Potrivit creatorului său, Sebastiano Ciarcià, Trionfo s-a născut cu obiectivul de a evoca mitul și spiritul clasic Alfa Romeo, reconstituind cele mai importante etape ale istoriei sale. Proiectul nu are nevoie de un ochi avizat pentru a vedea similitudinile care onorează cele mai mari creații ale brandului italian și în special ale perioadei de după Al Doilea Război Mondial până în în anii ’60.

Alfa-Romeo-17

Trionfo este modelat ca un automobil Spider cu un singur loc adoptând proporțiile iconicului Disco Volante din 1952, model recunoscut și sub denumirea UFO, a cărui caroserie aerodinamică îi permitea să atingă o viteză maximă de 230 km/h, și preluând detalii stilistice de la modele precum 6c 3000 CM (construit pentru a participa la evenimente de top precum Mille Miglia – cunoscută și ca “Cea mai frumoasă cursă din lume”, disputată între 1927 și 1957 în 24 de ediții dintre care 11 au fost câștigate de Alfa Romeo, sau Le Mans), 300 CM Zagato Spider, dar și Sport Spider sau Duetto, model prezentat în 1966 fiind ultimul proiect executat personal de celebrul Battista “Pinin” Farina.

Alfa-Romeo-31

Chiar dacă studiul evocă epoca romantică în motorsport a producătorului italian, care include evenimente precum Targa Florio, sistemul de propulsie a fost gândit pentru viitor fiind compus din 4 motoare electrice, câte unul pentru fiecare roată, care își trag energia dintr-o microturbină. Creatorul afirmă că, împreună cu o construcție ușoară a carosieriei, ansamblul poate fi un pachet de înaltă performanță.

Leave A Comment