Goodyear a prezentat anvelopa sferica

La Geneva nu se prezintă doar mașini!!! Goodyear a prezentat anvelopa Eagle-360, o anvelopă concept vizionară pentru automobilele autonome ale viitorului.

După 117 ani de produs anvelope, Goodyear prezintă astăzi o nouă viziune asupra viitorului prin dezvelirea anvelopei care arată radical diferit față de anvelopele din zilele noastre: aceasta este o sferă.

Potrivit unui studiu al celor de la Navigant Research, 85 de milioane de vehicule capabile să fie autonome se așteaptă să fie vândute anual în lume până în 2035. Potrivit studiului J.D. Power din SUA privind opțiunile tehnologice, consumatorii sunt mult mai preocupați de asigurarea siguranței prin soluții tehnologice în cazul mașinilor autonome.

“Prin reducerea constantă a interacțiunii șoferului și a intervenției acestuia în cazul mașinilor care se conduc singure, anvelopele vor juca un rol chiar mai important decât acela de a fi legătura cu suprafața de rulare,” a spus Joseph Zekoski, Vice Președinte Senior și CTO la Goodyear. “Anvelopa concept de la Goodyear va juca un dublu rol în viitor, atât ca platformă creativă care să treacă dincolo de limitele convenționalului, cât și ca banc de probe pentru testarea tehnologiilor de generație următoare.”

GY_Eagle 360_HD_ (2)

Forma unică a anvelopei Goodyear Eagle-360 ar putea contribui la creșterea siguranței și manevrabilității care sunt atât de necesare în cazul mobilității autonome.

Anvelopa cu multiple posibilăți de orientare se poate mișca în orice direcție, contribuind astfel la siguranța pasagerilor. Tehnologia activă permite anvelopei să se miște cât are nevoie pentru a reduce alunecarea în cazul unor pericole potențiale, cum ar fi gheață neagră sau obstacole bruște, astfel încât ele să contribuie la menținerea vehicului pe o trasă sigură.

În plus, forma sferică a anvelopei Goodyear Eagle-360 furnizează o călătorie lină prin crearea unei mișcări laterale, fluide. Aceasta ajută mașina să depășească un obstacol fără să își schimbe direcția de condus.

Pentru că întoarcerea la 360 de grade este posibilă cu aceste anvelope, s-ar putea face față constrângerilor legate de locurile de parcare în viitor, fiind din ce în ce mai puțin loc necesar parcării mașinilor ce vin echipate cu anvelope în formă sferică. Aceasta ar putea duce la creșterea capacității de parcare a locurilor publice fără a crește și dimensiunea acestora.

GY_Eagle 360_HD_ (1)

Pentru a se conecta la întregul corp al mașinii, anvelopa concept Goodyear Eagle-360 va avea la bază un sistem de levitație magnetică. Anvelopa este suspendată de mașină printr-un câmp magnetic, similar celui din cazul trenurilor care circulă cu levitație magnetică, ceea ce sporește confortul pasagerilor și reduce nivelul de zgomot. Goodyear și-a imaginat o altă trăsătură cheie, conectivitatea, necesară optimizării condițiilor de condus în cazul vehiculelor autonome, pentru că a adus la viață trei aspecte. Primul aspect, senzori în interiorul anvelopei Eagle-360 care să înregistreze condițiile de drum, incluzându-le aici atât pe cele legate de suprafața de rulare cât și de condițiile meteo, și să comunice aceste informații către alte vehicule pentru a spori siguranța. Al doilea aspect, îmbunătățirea tehnologiei benzii de rulare de la Goodyear și a sistemului de monitorizare a presiunii în pneu, prin montarea de senzori în interiorul anvelopei concept Eagle-360 care să înregistreze și regleze uzura anvelopei pentru o durată de viață mai mare a acesteia. Ultimul aspect, pentru că banda de rulare este produsă prin print digital de tip 3-D, această anvelopă se poate personaliza în funcție de regiunea în care locuiește conducătorul auto.

Leave A Comment