WRC

WRC-Mexic (1)

Latvala a descoperit zăpada în Mexic

March 7, 2016
765 Views

Cam așa ne-am putea explica victoria finlandezului în Mexic. Dar, ce este mai important, Latvala a reușit să-l învingă pe Ogier.

După primele două etape din campionatul Mondial de Raliuri în care Latvala nu a punctat, abandonând atât în Suedia cât și la Monte Carlo, a venit Rally Guanajuato Mexico unde și-a luat porția de succes.

WRC-Mexic (6)

O victorie frumoasă pentru Latvala, care a reușit să-i strice bucuria startului cu numărul 100 într-o etapă WRC lui Sebastien Ogier. La finalul raliului pilotul finlandez a avut 1 minut și 5 secunde în fața colegului de la VW, Sebastien Ogier. Latvala a profitat de o poziție mai joasă de start, de faptul că piloții din fața sa au curățat drumul, lăsându-i o trasă curată și mult mai rapidă. Și astfel finlandezul a câștigat 10 speciale dintr-un total de 21.

Faptul că a fost deschizător de drum s-a văzut în evoluția lui Ogier, la finalul celei de a doua zile de raliu, francezul a admis că nu-lmai poate ajunge pe colegul său și s-a concentrat pe a se menține pe a doua poziție.

timp wrc

Podiumul a fost completat de Dani Sordo la volanul unui Hyundai i20. Spaniolul a terminat la 3 minute și 37,9 secunde de Latvala. Măcar a reușit să guste din berea/ șampania oferită ceor de pe podium, mai târziu el a primit o penalizare de 2 minute, fapt ce l-a aruncat pe poziția a patra în clasamentul general. Penalizarea a venit pentru faptul că a utilizat 29 de pneuri pe parcursul raliului în loc de 28.

WRC-Mexic (13)

Și astfel, Mads Ostberg a urcat pe podium cu a sa Fiesta RS. Chiar și fără această promovare, Ostberg își rezervase poziția a doua în calsamentul general WRC. Nu a fost o etapă ușoară pentru norvegian, el a primit o penalizare pentru start furat, și a avut probleme la cutia de viteze în debutul raliului.

Următoarea etapă va fi găzduită de America de Sud. 21-24 aprilie îi va găsi pe piloii din WRC în Villa Carlos Paz, cartierul general al etapei din Argentina.

 

2 Comments

  1. Eu știu că Latvala are 159 de starturi în WRC, nu știu cum v-au ieșit vouă 100.

    • Mea culpa… era vorba de Ogier. Mulțam pentru avertizare.

Leave A Comment