Sibiu Rally Challenge  (2)

Sibiu Rally Challenge a fost inclus în calendarele FIVA și Retromobil Club România

March 22, 2016
982 Views

Sibiu Rally Challenge va transforma orașul Sibiu în capitala internațională a vehiculelor istorice. Pentru evenimentul programat în perioada 18 – 20 august s-a confirmat deja prezența unor mașini legendare cu o valoare totală de peste două milioane de euro.
După ce a găzduit etape internaționale în Intercontinental Rally Challenge și Campionatul European de Raliuri, orașul Sibiu este acum și pe harta celor mai importante competiții dedicate mașinillor istorice și a mașinilor de curse care au scris istorie în lumea sporturilor cu motor.

Sibiu Rally Challenge  (3)

„Prin tot ceea ce am făcut am încercat să aducem în Sibiu evenimente de top care să contribuie la promovarea internațională a orașului nostru și să atragă un număr din ce în ce mai mare de turiști. Valoarea evenimentului nostru a fost recunoscută încă o dată la nivel internațional și în premieră România are o etapă în calendarul Federației Internaționale de Vehicule Istorice (FIVA). Sunt bucuros că vom reuși să aducem în Sibiu bijuterii pe patru roți care au încântat pasionații de sporturi cu motor din întreaga lume”, a spus Sorin Itu.

Sibiu Rally Challenge  (6)

Evenimentul internațional Sibiu Rally Challenge se va desfășura în perioada 18 – 20 august, iar FIVA l-a nominalizat deja pe spaniolul Antonio Arderiu Freixa ca observator la acest eveniment. „Numirea observatorului FIVA a dat startul oficial pregătirilor pentru cucerirea Transfăgărășanului de mașinile istorice și în acest an. Antonio Arderiu Freixa este unul dintre cei mai experimentați observatori FIVA, anul trecut el reprezentând Federația Internațională de Vehicule Istorice la cel mai renumit eveniment din Japonia, la raliul La Festa Mille Miglia, unde a participat chiar și un echipaj din România. Și pentru Retromobil Club România este un moment istoric, având în vedere că este primul eveniment internațional din România care apare în calendarul internațional al FIVA. Nu știu câți realizează faptul că este greu să intri într-un calendar în care apar doar 15 evenimente de top din întreaga lume și ce eforturi s-au depus din partea Comisiei Sportive a Retromobil Club România ca să ajungem la acest rezultat. Eu personal sunt de două ori bucuros că am susținut și promovat acest eveniment la FIVA pentru că așa voi avea ocazia să-l revăd pe vechiul meu prieten Antonio pentru a doua oară anul acesta, după Raliul Monte Carlo Istoric unde ne-am întâlnit la începutul acestui an”, a spus George Ladopoulos, preșdintele Comisiei Sportive a  Retromobil Club România.

Sibiu Rally Challenge  (5)

Sibiu Rally Challenge va fi din nou un festival dedicat mașinilor istorice și sporturilor cu motor care își propune să atragă nume legendare la Sibiu. Până acum a fost confirmată prezența unor modele istorice legendare a căror valoare depășește 2 milioane de euro. „Am început să promovăm Sibiu Rally Challenge în Europa la evenimente și saloane auto de profil și vom continua să facem acest lucru.

Sibiu Rally Challenge  (4)

Următorul eveniment la care vom promova Sibiu Rally Challenge este Techno-Classica 2016 la Essen în Germania, un eveniment de referință în lumea colecționarilor de mașini clasice, la care vor fi prezenți peste 1.250 de expozanți din 40 de țări. Prin parteneriatul pe care-l avem cu Deutscher Sportfahrer Kreis (DSK) vom fi și noi acolo și vom încerca să atragem o participare cât mai numeroasă la Sibiu. Până acum avem confirmări din partea unor pasionați de automobile care vor veni la Sibiu cu modele speciale a căror valoare depășește 2 milioane de euro și în august vom vedea în Piața Mare din Sibiu modele legendare ale mărcilor Talbot, Mercedes-Benz, BMW, Ferrari, Ford, Morgan sau Aston Martin”, a spus Sorin Itu, organizatorul Sibiu Rally Challenge.

Sibiu Rally Challenge  (1)
Pentru că obiectivul principal al evenimentului este de a promova orașul și județul Sibiu la nivel internațional, traseul va fi exclusiv în această zonă. „Județul și orașul Sibiu au suficiente obiective turistice și drumuri spectaculoase pentru organizarea unui astfel de eveniment. Din 2001, Sibiu Rally Challenge este un eveniment care s-a dezvoltat în același timp cu orașul și care pune un mare accent pe valoarea istorică a acestei comunități. Piața Mare din Sibiu, centrul vechi al orașului, cetățile și celelalte atracții din județ, plus Transfăgărășanul vor pune încă o dată acest eveniment pe harta celor mai spectaculoase competiții din lume”, a adăugat Sorin Itu.

 

CALENDAR FIVA 2016

 

Calendar FIVA 2016 – Evenimente internationale

1 FIVA World Rally Slovak Republic 2016 07-12 iun 2016 Slovacia
2 FIVA World Motorcycle Rally – Czech Republic 23-26 iun 2016 Cehia
3 Spring Rally – Greece 02-03 apr 2016 Grecia
4 Transappenninica 2016 07-14 mai 2016 Italia
5 Mille Miglia 2016 19-22 mai 2016 Italia
6 Oldtimer Bohemia Rally 2016 26-28 mai 2016 Cehia
7 Lespa-FIPA International Historic Car Rally 2016 28-29 mai 2016 Cipru
8 Retro Classics Meets Barock 17-19 iun 2016 Germania
9 ADAC Rallye Heidelberg Historic 21-23 iul 2016 Germania
10 Sibiu Rally Challenge 18-20 aug 2016 Romania
11 45th Philpa International Rally 22-25 sep 2016 Grecia
12 Gran Premio Nuvolari 16-18 sep 2016 Italia
13 Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2016 20-22 mai 2016 Italia
14 La Festa Mille Miglia 2016 14-18 oct 2016 Japan

Leave A Comment