red-bull-formula1-sistem-protectie (1)

Red Bull Racing propune o altă soluție pentru protecția piloților din Formula 1

Cei de la Red Bull Racing propun o suluție alternativă sistemului Halo, deja testat de Ferrari în pre-sezonul campionatului mondial de Formula 1. Sistemul Halo este deja acceptat și de cei de la Mercedes-AMG, în ciuda protestelor lui Lewis Hamilton, și este programat a debuta pe monoposturi din sezonul 2017.

Daniel Ricciardo a testat deja noul sistem la uzina Red Bull din Milton Keynes, și a spus că este uimit de vizibilitatea foarte bună oferită. Cei de la Red Bull propun un cockpit semi-închis, l-am putea descrie fie ca pe un parbriz sau ca pe o jumătate de cupolă inspirată de la avioanele de vânătoare, cu partea superioară lipsă.

red-bull-formula1-sistem-protectie (3)

Soluția celor de la Red Bull este abia în faza de proiectare, nu a fost testată, dar unul dintre principalele atuuri, pe lângă protecția suplimentară oferită, ar fi eleganța.

Fiind totuși un parbriz, deja au apărut voci care au întrebat cum va fi curățat, știindu-se că piloții în cursă au mai multe folii pe vizieră pe care le îndepărtează în timpul cursei pentru a avea o vizibilitate bună.

Soluția celor de la Red Bull, dacă va fi acceptată, va putea fi aplicată abia din sezonul 2018.

red-bull-formula1-sistem-protectie (2)

 

Leave A Comment