Noua clasă TRIP a 100Tracks te invită pe urmele lui Mărgelatu în Cheile Sohodolului

April 22, 2016
868 Views

100Tracks, singurul campionat românesc de offroad organizat sub patronajul Federației Internaționale a Automobilului, se află în fața debutului celui de-al doilea său sezon. Între 21-23 aprilie, la Runcu, se desfășoară primele două etape ale campionatului 2016. Marea noutate este apariția unei noi clase de concurs, TRIP, dedicată șoferilor amatori de SUV care vor să guste din experiența 4×4 fără riscul de a-și avaria mașina. Campionatul este organizat în parteneriat cu Discovery România, iar detalii despre înscriere puteți găsi pe http://100tracks.net/competitions/18.

Primul eveniment al campionatului bate la ușă, iar gazda etapelor cu numerele 1 și 2 din sezonul 2016 va fi comuna gorjeană Runcu. După ce, anul trecut, aici s-au desfășurat Cupa X3M și Gala Campionilor 100Tracks, oamenii locului au prins gustul competițiilor off road, așa că acum deschid balul cu evenimentul 100Tracks RUN.

Cele două clase consacrate anul trecut au rămas aceleași, HARD și SOFT. Noutatea absolută vine din apariția clasei TRIP, secțiune dedicată tuturor posesorilor de SUV-uri care vor să guste din experiența 4×4 fără pericolul de a-și avaria mașinile.

Mai mult, echipajul nu este limitat, ca la celelalte clase, la duetul pilot-copilot, ci poate fi format din mai multe persoane care vor gusta, astfel, o experiență offroad inedită. Traseele clasei TRIP vor fi alcătuite de așa natură încât să combine drumuri forestiere cu caracterisici 4×4 ușoare cu zone naturale spectaculoase și cu obiective turistice interesante”, spune Rasty Petzalis, organiztorul campionatului 100Tracks.

Astfel, la Runcu, cei care se înscriu la clasa TRIP vor putea străbate Cheile Sohodolului, o zonă spectaculoasă pe care mulți o vor recunoaște din filmele Drumul oaselor, Zestrea Domniței Ralu sau Colierul de turcoaze, serie care l-a făcut celebru pe Florin Piersic în rolul lui Mărgelatu. Participarea la clasa TRIP este rezervată autovehiculelor înmatriculate, pentru că o parte a traseelor se desfășoară pe drumuri publice. Navigația se face pe track GPS, cu ajutorul smartphone-urilor, tabletelor sau a dispozitivelor GPS și a unui mini-road book. O altă noutate este și apariția clasei SIDE BY SIDE, dedicată RZR-urilor.

La clasa SOFT, favoriți sunt campionii din 2105, Maxin Arpad și Bogati Tyhamer, iar la HARD, Andu Vișoiu și Romică Chiriac vor fi la fel de greu de bătut de către ceilalți concurenți.  Ca de fiecare dată la 100Tracks, fiecare seară de competiție se va termina cu distracție, foc de tabără și cină la ceaun, iar evenimentul se va încheia cu un concert Antract.

Partenerii competiției sunt NEXXON, Nissan, Husqvarna și Pen Duick

Pentru că în zona Runcu, Gorj sunt foarte mulți fani ai offroad-ului care își doresc să vadă live evoluția sportivilor 100Tracks în zonele spectaculoase ale etapelor de le Runcu, iată cum se poate ajunge în punctele respective din drumurile naționale sau județene asfaltate.

Vă punem la dispoziție hartă de acces sau track-ul GPS pe care îl puteți descărca și folosi cu ajutorul aplicației Google Earth de pe smartphone.

Pasul 1.

Download aplicatia GOOGLE pentru smartphone IOS
sau
Download aplicatia GOOGLE pentru smartphone ANDROID

Pasul 2.

HARTA ziua 22-aprilie-2016

acces-public-ziua-1

Download ziua 1 track acces 22-aprilie-2016

HARTA ziua 23-aprilie-2016

acces-public-ziua-2-1

Download ziua 2 track acces 23-aprilie-2016

 

1 Comments

Leave A Comment