Hyundai i20 R5

Hyundai Motorsport continuă dezvoltarea noului i20 R5

February 26, 2016
716 Views

Hyundai Motorsport a testat modelul R5 timp de trei zile, la Fontjoncouse, în sudul Franței. Noul R5 a fost dezvoltat de Divizia Clienți din cadrul Hyundai Motorsport din Alzenau, primul autovehicul       urmând a fi livrat în vară acestui an.

După probele inițiale de fiabilitate desfășurate în luna ianuarie, modelul a fost testat pe macadam, obiectivul prinicipal fiind dezvoltarea amortizoarelor și suspensiei.

Kevin Abbring, pilotul de țeste al echipei, pentru dezvoltarea noului R5, a condus mașină pe parcursul celor trei zile, având la bază experiență sa cu modele similare.

Drumurile denivelate și foarte dure din zonă Fontjoncouse au reprezentat locația ideală pentru dezvoltarea suspensiilor, R5 fiind primul autovehicul conceput de departamentul pentru clienții privați din cadrul Hyundai Motorsport. Modelul va avea un propulsor de 1,6 litri turbo, cu injecție directă, un restrictor de 32 mm și o cutie de viteze cu cinci trepte, conform informațiilor prevăzute în regulamentul FIA pentru această categorie.

Hyundai i20 R5

Noul R5 a fost conceput pentru a participă în Campionatul Mondial de Raliuri 2 (WRC 2) și în Campionatul European de Raliuri (ERC). Divizia Clienți Hyundai Motorsport este condusă de italianul Andrea Adamo, care coordonează o echipă formată din 30 de persoane cu experiență în dezvoltarea noilor modele de competiție. Procesul de omologare debutează în vară, urmând că în scurt timp să fie livrat și primul autovehicul.

“A fost încă un test încheiat cu succes cu noul R5. Acesta este primul proiect dezvoltat special pentru clienții privați în cadrul Hyundai Motorsport. Dorim să dezvoltăm o mașină fiabilă care să se comporte excelent pe orice tip de suprafața, ținând cont că va fi utilizată în campionate naționale și regionale din întreagă lume. Kevin, care a pilotat deja versiunile similare ale competitorilor, a venit cu un plus de experiență care ne-a ajutat. Vom avea din ce în ce mai multe sesiuni de țeste pentru a respectă termenele de omologare și producție finale”, a declarat Andrea Adamo, manager proiect Hyundai Motorsport – Divizia Clienți.

Noul R5 va fi omologat în vară acestui an și va fi disponibil ulterior clienților privați, respectând standardele impuse de FIA în ceea ce privește categoria R5.

Leave A Comment