dacia-dealer-team-stcc (4)

Dacia Logan care ajunge la 100 km/h în 3 secunde

May 4, 2016
11,652 Views

V-am atras atenția? Ne bucurăm!!! Vrem să vă aducem la cunoștință faptul că niște oameni întreprinzători din Suedia s-au gândit să concureze cu Dacia Logan în campionatul intern de turisme – Swedish Touring Car Championship(STCC). Și Dacia are o contribuție serioasă în acest proiect, fiind implicată la nivel oficial.

Weekend-ul care a trecut s-a desfășurat prima etapă din STCC. Echipa Dacia Dealer Team are înscris un sigur model în campionat, prototipul fiind pilotat de Mattias Andersson. În prima manșă Mattias a terminat cursa pe poziția a cincea, pentru ca în a doua manșă să termine pe locul trei. După prima etapă Mattias Andersson se află pe poziția a treia în clasamentul general.

Primele două manșe au fost dominate de echipa Polestar Cyan Racing care a ocupat ambele locuri.

dacia-dealer-team-stcc (2)

Dar să revenim la modelul celor de la Dacia Dealer Team. Evident este un prototip, cu o caroserie din fibră de carbon și un șasiu tubular. Practic, deși vizual modelele diferă, au identități preluate de la modele de serie, sub caroserie sunt identice. Și prototipul Dacia utilizează un motor Nismo sau RenaultSport V6 de 3 litri care dezvoltă aproximativ 420 CP. Puterea este trimisă la puntea spate via o cutie secvențială cu 6 trepte. Loganul de STCC ajunge la 100 km/h în aproximativ 3 secunde și are o viteză maximă de 270 km/h. Sistemul de frânare are discuri ventilate de 370 mm pe față și 360 mm pe spate. Nu știm dacă vreodată un Logan de serie va fi încălțat cu pneuri 260/ 660-18 pe față și 280/ 660-18. Vă mai spun că eleronul spate 1.600 mm lățime și 300 mm lățime… deci se poate, așteptăm ofertele din târgurile de profil pentru modelele de serie.

8 Comments

  1. La finele lui 2010 a dispărut clasica serie STCC în care S însemna ”Swedish”. Au creat un nou format în 2011, unde S e ”Scandinavian”. După ce în primii doi ani s-au organizat și curse în Danemarca, din 2013 toate rundele sunt în Suedia iarăși, deci … neoficial suntem cam Swedish din nou. Ar mai fi de menționat faptul că ei evită acum denumirea de Logan, așa că mai bine am lua exemplul, folosind apelativul ”Dacia SE”.

    • Oricum, in comun cu Lognul are doar sigla Dacia

      • … si blocul optic spate …

  2. Din ce-mi dau seama e Saab 9-3 cu elemente vizuale de Logan in fata si spate.

Leave A Comment