romaniacs-2016-1

Cel mai dificil raliu hard-enduro din lume: ”Regele Carpatilor” s-a impus pentru a 5-a oara consecutiv la Romaniacs

July 18, 2016
438 Views

Graham Jarvis, britanicul supranumit ”Regele Carpatilor” a castigat editia 2016 a celui mai dificil raliu hard enduro din lume, trecandu-si astfel in palmares cea de-a cincea victorie consecutive la Romaniacs. Spaniolul Alfredo Gomez a terminat pe doi, iar sud-africanul Wade Young s-a clasat pe trei.

Este incredibil sa obtin a cincea victorie. In ultimii ani am fost un pic ghinionist asa ca sunt fericit sa obtin un nou titlu. Nu pot sa cred ca mai pot sa fac asta, chiar si la 41 de ani! Mi-a fost un pic greu sa ma concentrez, fiind ultima zi si gandindu-ma la ce ar putea merge rau, dar mi-am pastrat optimismul si m-am focusat pe traseu. Wade zbura, m-a prins devreme si l-a adus si pe Gomez cu el, asa ca o perioada am mers impreuna. Am izbutit sa ma distantez insa dupa punctul de service am facut cateva greseli si Wade m-a prins. Ma bucur sa vad rideri tineri iesind la rampa, sunt atat de rapizi unii dintrei ei, dar la Red Bull Romaniacs experienta conteaza. Ei vor fi mai degraba problema lui Jonny, nu a mea!”, a declarat Graham Jarvis.

Dintre debutantii din acest an, Mario Roman (Spania) a fost riderul care a impresionat izbutind sa se claseze pe patru la prima sa cursa cu navigatie pe GPS.

Clasa Silver a fost castigata de britanicul Andy Noakley, un fost rider de la clasa Gold, iar fratii neeozelandezi Angus si Hamish Macdonald au completat podiumul.

Sud-africanca Kirsten Landman si-a indeplinit obiectivul si a ajuns pentru prima data la finisul celui mai dificil raliu hard enduro din lume. Kirsten este prima femeie care izbuteste sa termine traseul clasei Silver.

Emanuel Gyenes, satmareanul care este singurul rider din lume care a terminat toate cele 13 editii ale Red Bull Romaniacs, a continuat si in ziua a patra sa recupereze timpul pierdut in ziua a doua din cauza schimbarii aprinderii si a incheiat raliul pe 12 la clasa Silver.

Podiumul clasei Bronze a fost adjudecat de Miroslav Culka (Cehia), Tönu Kallast (Estonia), Toomas Triisa (Estonia).

La Iron, podiumul la finalul celor 455 de km a fost ocupat de Oscar Hernandez (Spania), Marcel Vogel (Cehia), Fernando Hernandez (Spania).

Leave A Comment