Formula 1 SUA

Americanii se pot bucura în continuare de ”circ”. Marele Premiu al SUA rămâne în calendarul F1 2016

După luni de speculații și negocieri, cea de-a 23-a cursă a sezonului de Formula 1 2016, Marele Premium al Statelor Unite, a fost, în sfârșit, confirmată de o sursă sub protecția anonimatului, citată de AP. Piloții își vor ocupa locurile pe grila de start a Circuit of the Americas din Austin, Texas, între 21 și 23 octombrie.

Incertitudinea a început să planeze deasupra desfășurării MP al SUA după ce oficialii circuitului au anunțat că statul le-a tăiat din fondurile promise. Inițial, Circuit of the Americas încheiase o înțelegere cu autoritățile pentru a primi un ajutor de 25 de milioane de dolari anual, pe o perioadă de zece ani, pentru a organiza cursa. ”Fondul pentru Evenimente Speciale al Statului Texas” a ajuns însă sub controlul guvernatorului Greg Abbott, iar acesta a tăiat ajutorul la 19 milioane de dolari.

Între timp, sursa citată a declarat că oficialii Circuit of the Americas au ajuns la o înțelegere cu autoritățile privind taxele și, astfel, au făcut rost de 10 milioane de dolari, sumă suficientă pentru ca ”Marele Circ” să ajungă pentru al patrulea an consecutiv în SUA.

Formula 1 SUA

 

Leave A Comment