Raliul Sibiului

100% pe asfalt: Raliul Sibiului zguduie munții pe Transalpina

March 11, 2016
1,135 Views

După ce anul trecut a atacat Transfăgărășanul, cel mai frumos drum din România și unul dintre cele mai spectaculoase din Europa, în 2016, Raliul Sibiului se mută pe Transalpina și se va desfășura integral pe asfalt. La startul celei de-a doua etape a Campionatul Național de Raliuri Dunlop, care va avea loc pe 15 aprilie, sunt așteptate peste 70 de echipaje din România și Bulgaria, evenimentul costituind și prima etapă din Campionatul Național al vecinilor de la sud de Dunăre.

“În trecut, Raliul Sibiului era considerat cea mai dificilă etapă de macadam din campionatul intern. Începând din acest an, competiția se schimbă complet, desfășurându-se integral pe asfalt. Iar pentru a îmbunătăți calitatea competiției, traseele au fost schimbate radical, concurenții având de parcurs zeci de kilometri de probe speciale în zonele Jina, Poiana Sibiului, Șugag și Oașa. Mai mult, Super Speciala de la finalul raliului va fi organizată în centrul Sibiului, pe un traseu spectaculos amenajat în zona Piața Unirii”, declară organizatorii.

Raliul Sibiului 2016 include 12 probe speciale, însumând peste 110 kilometri. Weekend-ul de curse de pe Transalpina va începe miercuri, 13 aprilie, cu deschiderea parcului de service din Piața Mare din Sibiului. Startul festiv va fi joi, 14 aprilie, iar ”bătălia” propriu-zisă va începe vineri, 15 aprilie, cu două probe speciale. Sâmbătă, 16 aprilie, se vor desfășura celelalte 10 speciale.

În 2015, prima poziția pe podium în Raliul Sibiului, cea de-a șasea etapă a Campionatul Național de Raliuri Dunlop, a fost adjudecată de Simone Tempestini, care a câștigat șapte ditre cele opt speciale programate. Pe doi s-a clasat colegul său de la Napoca Rally Academy, Bogdan Marișca, iar pe trei, Gergo Szabo.

Raliul Sibiului

Leave A Comment